Safari alapértelmezett keresőjének megváltoztatása

Nagyon idegesítő tud lenni, hogy a Safari keresőjében nem lehet beállítani hol és milyen beállításokkal keressen.. Engem főleg az bosszantott, hogy a google.com-on keres és nem a google.hu-n ahol könnyedén tudok keresési helyet (magyar) váltani. Persze persze, nem magyaroknak készült a böngésző, de miért nincs ilyen beállítás? Az egyetlen megoldás, hogy a Safari programfájljában átírkáljuk a keresési stringet. A neten talltam egy leírást, gondoltam írok belőle egy mini-tutorialt:

0. Mielött bármit teszel, lépj ki az éppen futó Safariból és az Applications/Safari.app-ról csinálj egy másolatot!
1. Nyiss egy Terminal ablakot!
2. A vi editorral nyisd meg a Safari programfájlt!

vi /Applications/Safari.app/Contents/MacOS/Safari

A vi editor egy unix-ból ránkmaradt jó kis konzolos szövegszerkesztő.. Ha esetleg nem ismernéd, itt találsz parancs referenciát: http://www.cs.rit.edu/~cslab/vi.html
3.Keresd meg ezt a stringet:

http://%@.google.com/%@?q=%@&ie=UTF-8&oe=UTF-8

4.Módosítsd bármilyen más url-re, de vigyázz!!! A megadott új url-nek pontosan olyan hosszúnak kell lennie, mint a réginek! Én csak a .com-ot írtam át .hu-ra, ezért csak 1 betűt kellett pótonom. Ezt az url végére bigyeztett & karakterrel oldottam meg, ami nem sok vizet zavar.
5.Mentsd el a fájlt és épj ki a vi editorból.

:wq

Ha nem indul a Safari, akkor nem jó az új url hosszúsága.. Ebben az esetben előről kezdődik a móka Ha nem fogadtad meg a tanácsomat és nincs backup file akkor próbáld meg visszamásolni az eredeti urlt. Ha ezek után sem megy, akkor mac osx cd elő és Safari reinstall!

Forrás: 86 webLog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük