OSX86 P4P800 SE Hangkártya és Hálókártya beállítása

Már fent volt az OSX86 rendszer, de nem kezelte se a hang, se a hálókártyát. Így elég érdekes volt használni, de megoldottam PCI-os kártyákkal. Azt hittem nem lesz megoldás, de tévednem kellett. A magyar és külföldi OSX86 projectes fórumokon, és wikis oldalakon több hardware driverét meg lehet amúgy találni. Mint kiderült ez az Asus alaplap Soundmax hangkártya chipsettel van szerelve, aminek meg is találtam a driverét.

Ha valakinek hasonló problémája lenne akkor idézet az OSX86 fórumáról:

Ezt töltsd le. Tömörítsd ki, másold be a /System/Library/Extensions mappába az AppleAC97Audio.kext-et. (Authenticate, majd kéri a jelszavad). Add meg a jogokat Terminálban majd törölt a kextcachet!
Kód:
sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext
sudo rm /System/Library/Extensions.mkext
sudo rm /System/Library/Extensions.kextcache

Hasonló képen a gigabites lankártya Marvell Yukon chipsetes és persze ehhez is létezik Mac Os X-es driver. Újabb idézet következik:

Driver letölthető itt. Install infó:
1)skge.kext-et bemásol a /System/Library/Extensions mappába
2)Terminál kinyit(Application/Utilities)
3)Jogokat megad a kextnek:
Kód:
sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/skge.kext
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/skge.kext

4)kextcachet töröl:
Kód:
sudo rm /System/Library/Extensions.mkext
sudo rm /System/Library/Extensions.kextcache

-újraindítás-
-örül-

E két dolog felrakása után már teljesen ki tudtam használni a PC minden lehetőségét. Ezek után viszont elkezdtem használni, és gyorsan rá kellett jönnöm, hogy hát nem az igazi. A rendszer sajnos elég gyakran 60-90 és nem ritkán 100% CPU-t használ. Hogy miért azt ne kérdezzétek, de mindezt a rendszer teszi, kernel_task, mds stb processek. Az egész ott vált sajnos teljesen használhatatlanná, amikor egy USB-s kamerát próbáltam használni a rendszeren, ami erősen 100%ot kezdett zabálni. Elmegy a dolog, lehet használni, de sajnos nem egy 1.2 Celeronra és 512Ramra tervezték a rendszert. Ez nagyon érezhető is. Azért remélem ezzel senkinek se vettem el a kedvét, csak ösztönöztem, és a realitás talaján tartottam. Higgyétek el megéri Apple hardwareket venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük