Migration Assistant használata

Migration AssistantAmikor a számítógépünk elavul, érdemes beszerezni egy újat. Az új Macintosh beszerzése után elgondolkozhatunk, hogy hogyan tudjuk folytatni a munkát ott, ahol abbahagytuk, a régebbi Macintoshon. Ebben lehet segítségünkre a Migration Assistant nevű program.

Ha teljesen új gépet vettünk, akkor a User létrehozása előtt még lehetőségünk van áthúzni a régi gépről az adatainkat, a felhasználóval, beállításokkal, mindennel együtt. Lehetőségünk van egy már működő rendszerre átmenteni az adatainkat. Ezt a cikk második felében mutatom meg.

Restart1. Indítsuk újra a régi számítógépünket Target Disk módban. Ehhez válasszuk az Alma menüből a “Restart…” feliartot. A Gong megszólalásakor tartsuk lenyomva a “T” gombot. Target Disk ModeIlyenkor a gépünk kijelzőjén egy nagy firewire jel fog megjelenni. Ez azt jelenti, hogy úgy működik, mint egy külső merevlemez. Felmerülhet bennünk az a kérdés, hogy külső merevlemezről van-e lehetőségünk Migrálni. A válasz az, hogy lehet, de csak akkor, ha van rajta egy működő rendszer. Ezt a műveletet mindenképpen el kell végezni.

2. A gépünk a telepítés után, vagy új gép vásárlásakor létre akar hozni egy új felhasználót. A megfelelő nyelv kiválasztása után, mikor megkérdezi, hogy akarjuk.e a Migrációt, válasszuk az igent. Csatlakoztassuk régi Macintoshunkat. A Migration Assistant ezt Applications => Utilities => Migration Assistantérzékelni fogja, és felajánlja, hogy lementi az azon a gépen lévő felhasználót. Jelöljük be, hogy miket akarunk áthúzni, és már kezdődhet is a Migráció! Ez a merevlemez méretétől, és a szállítandó adatok mennyiségétől függően 5 perctől egészen 1 óráig terjedhet. Amint ezzel megvagyunk, már szükségtelen létrehozni az új felhasználót, mivel ezzel a művelettel a régi gépünkről áthúztuk.

Migration Assistant, vagy új User létrehozása?

Ha már van egy User a gépen, de mégis szeretnénk adatot menteni, akkor az Applications => Utilities => Migration Assistant programot használjuk. A lépések ugyan azok, mint előbb.

Mentés után már ott tudjuk folytatni a munkát, ahol abbahagytuk.

Forrás: TDani

Migration Assistant használata” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük