Magyarországról hogyan regisztrálhatok iTunes Music Store-ba?

Ez a hosszabb leírás a beszéljükmacen jelent meg. Konkrétan ugye az a probléma, hogy magyar címmel rendelkezők nem regisztrálhatnak iTunes Music Storeba (többek között mert nincs magyar ITMS). Hogy miért? Gondolom a szokásos szerzői jogi dolgok. De szeretünk titeket… A lényeg, hogy persze mindent meg lehet oldani, és mivel az ITMS szolgáltatásai egyre inkább nőnek, egyre csábítóbbak, azért az igény is rá. Akkor nézzük ezt a leírást mit és hogy is kell tennünk, hogy ITMS accountal rendelkezhessünk:

Úgy látom annak ellenére hogy már régóta megjelent a PayPal-on keresztüli fizetési lehetőség, sokan továbbra sem tudják hogyan vásárolhatnak az iTMS-ből. Most hogy a filmforgalmazás is megkezdődött, talán még többen kapnak kedvet ehhez, tehát következzék egy gyors leírás miként tehetjük meg ezt Magyarországról, vagy olyan országból, ahol még nincs iTunes Store.

A probléma eddig abból adódott, hogy az Apple fizetési rendszere ellenőrizte a bankkártyához tartozó banki levelezési cím rekordot. Ha ez nem olyan országhoz tartozott, amilyen Music Store-ba akartunk accountot, elutasítást kaptunk.
A PayPal rendszere viszont nem köti össze a bankkártya kiadójának helyét a regisztráláskor megadott országcímünkkel, így tehát ezzel a fizetési módszerrel áthidalható a fenti probléma.

Teendőink a következők:
Regisztráljunk egy új PayPal accountot itt:

Itt a lap alján olyan országot válasszunk, amilyen Music Store-ból szeretnénk a későbbiekben vásárolni. Adjunk meg egy valós, ebbe az országba tartozó külföldi címet. Legyen ez valamelyik külföldi barátunké/ellenségünké. Ezután adjuk meg bankkártyánk adatait. Még egy visszaigazolás történik email-ben, de gyakorlatilag készen van a PayPal accountunk. Ha sms-ben kapunk visszajelzést a banktól – a PayPal 1 kreditet levon a számlánkról a regisztrációnál, és elküld egy 4 jegyű kódot – a PayPal verifyt is letudhatjuk, amire később úgyis szükségünk lesz.

Az iTMS-ben a PayPal accounthoz megadott email címünkkel kérjünk új accountot. Fizetési módnál válasszuk a PayPal-t, az országnál pedig azt, amit a PayPal-nál regisztráltunk. Kövessük a regisztrációt a PayPal oldalára – ez nagyjából egypár lépés és eléggé egyértelmű – majd vissza az iTunes Store-ba.

Itt esetleg egy megerősítést kér a címünkről, adjuk hát meg azt, amit a PayPal regisztrációnál is megadtunk. Ezután belépünk az iTMS oldalára, és bőszen elkezdhetjük pénzünk herdálását mindenféle kommersz zenékre/filmekre/játékokra.

Egy másik megoldás lehet, amire AdiOS mutatott rá, hogy az iTMS-ban más módon is lehet vásárolni akár Magyarországról is:

1: Ausztriában (pld.) a jobb elektronikai cikkeket árusító üzletek is forgalmaznak “iTunes Music Card”-ot 15EUR és 25EUR összegért. Ezekkel az Osztrák és Német zenei kínálatot tudjátok elérni. (Nem kell messze menni, a Magyarok által közkedvelt Parndorf-i outlet bizonyos (…) üzleteiben is tudtok ilyet vásárolni).
A kártya olyan elven működik, mint a Mobil-feltöltökártyák. Van rajtuk egy kód, amit az adott iTMS-ba történö belépésedet követöen, a vásárlás alkalmával kell megadnod. Ezek földrajzi helyzettöl függetlenül müködnek.
(A kártyák árai: USA: 15USD, 25USD és 50USD; Anglia: 15GBP, 25GBP és itt pld. a TESCO-ban, valamint szinte minden CD-ket árusító üzletben is lehet kapni. Ezek – értelem szerüen – az adott ország iTMS-ba érvényesek.)

2: Ha van külföldi ismerösötök, kérjétek meg, hogy küldjön Nektek egy On-Line ajándékkártyát az iTMS-ból. Ezt mindenki meg tudja tenni, akinek valamelyik iTMS-ban érvényes “számlája” van. Az így Hozzátok került “Ajándékkátrtyát” Ti is szabadon levásárolhatjátok, akár Magyarországról is!

gift card

Minden jót és sok sikert Srácok! És külön köszönöm a hozzászólóknak az értékes információkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük