Mac notebookok használata külső kijelzővel

Talán az új MacBook felhasználók még nem ismerik ezt a megoldást, így érdemes újból beszélni róla. A MacBook számítógépek (természetesen a PowerBook és MacBook Prok is) képesek kikapcsolt kijelzővel, külső képernyő használatával is működni. Sajnos elég kacifántos és hosszadalmas, ezt sajnos azóta se érti senki, miért nem tudja ezt a fajta features-t megoldani az Apple, ami más PC-ken használhatóan már régóta alap dolog. Na akkor nézzük:

– Csatlakoztassátok a külső kijelzőt a MacBook videó kimenti portjára. Ehhez lehet, hogy adapterre lesz szükségetek. Kapcsoljátok be a kijelzők és a számítógépet is.
– Az alap beállításotoktól függően, a külső kijelzőn megjelenő kép lehet a beépített másolata, vagy annak kiterjesztése. Az Alma menü -> System Preferences -> Displays paneljén belül kapcsoljátok át „mirror” üzemmódba a megjelenítést.
– Csukjátok le a MacBook kijelzőjét és várjátok meg, hogy a számítógép elaludjon.
– Csatlakoztassatok egy USB-s billentyűzetet a MacBook portjára, amely után a külső kijelző fel fog ébredni és a számítógép is elindul. Itt egyébként szinte bármilyen USB-s eszköz működni fog.
– Nyissátok fel a MacBook fedelét, amely után maga a beépített kijelző továbbra is alvó módban marad, de a számítógép billentyűzete és trackpadje is használhatóvá válnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük