Leopard telepítése NEM Mac PC-re

Még alig hevertük ki a sokkot, hogy kiadták az új Mac OS-t, de a hackerek nem pihentek, máris kész a kissé módosított DVD, mellyel bármilyen PC-re installálhatóvá válik a Leopard. Hogy hogyan? Olvass tovább…

leopardlogo.jpg

Mielőtt nagy hévvel belekezdenél, azért arra felhívom a figyelmet, hogy a dolog még kísérleti jellegű, és abszolút semmi garancia nincsen rá, hogy ez minden számítógépen működni fog. Biztos, ami biztos, mielőtt belevágsz, ments le minden fontos adatot!

Mire van szükség az induláshoz?

– a patchelt DVD image-re,
– a zip fájlra a patch-el,
– egy FAT32-es fájlrendszerű pendrive-ra.

No lássuk!

1. lépés – Előkészületek

    – írd ki az image fájlt egy normál DVD-R-re,
    – formázd meg a pendrive-ot, a kötet neve pedig legyen „Patcher” – fontos, csak így működik,
    – tömörítsd ki a patchet és a tartalmát másold fel a pendrive-ra, (létre kell jönnie egy „files” mappának),

2. lépés – A Leopard telepítése

    – rakd be a DVD-t és bootolj be róla, (F12 lenyomásával a BIOS logónál),
    – válaszd ki a nyelvet, és a Customize menünél minden kijelölt csomagról le kell venni a kijelölést,
    – ezután jön a telepítés, ez eltart egy jó darabig,
    – amikor befejezte újraindítást kér, ezelőtt csatlakoztasd a pendriveot, majd jöhet az újraindítás,

3. lépés – A Leopard patchelése

    – az újraindításkor ismét a Leopard DVD-ről bootolj be (F12 a BIOS logónál) ,
    – várd meg, hogy a Darwin Bootloader betöltsön, ezután F8. Ezután egy parancssort kell látni, itt gépeld be „-s” és enter.
    – ebben a módban minden üzenetet látni fogsz, keresd a hibákat, elvileg nem kellene lenni egynek sem.
    – ha ez végigmegy ismét nyelvet kell választani, ezután jön az üdvözlő képernyő. Itt futtasd a Utilities – Terminal-t,
    – a Terminalban a következőket kell beírni (ugyanígy!):

    cd ..
    cd ..
    cd Volumes
    cd Patcher
    cd files
    ./9a581PostPatch.sh

    – amikor rákérdez, hogy eltávolítsa-e az „ACPUPowerManagement.kext” fájlt, a válasz igen (Yes),
    – ezután már csak egy újraindítás van hátra!

4. lépés – Gratuláljunk magunknak, örüljünk a Leopard-nak!

    Azért még előfordulhat, hogy bizonyos hardverek nem fognak menni (pl. hang). Amit még nem találhattok meg a leírásban, hogy honnan szerezhetők be ezek a dolgok, ezek nyilván jogi okok miatt maradtak ki, de aki élelmes, meg fogja találni, ebben biztos vagyok! :)

Leopard telepítése NEM Mac PC-re” bejegyzéshez 60 hozzászólás

  1. SSe2 sse3 tudtommal ami tamogatott… Persze ahogy a tigerrel itt is megcsinaljak majd amd-re is. Bar amd procival igazabol sose lesz az igazi…

  2. Hali emberek az én kérdésem az hogy megy-e sima Intel-es procival vagy csak COreDuo-val a Mac?????Meg hogy esetleg tudnátok-e segiteni abban hogy honnan lehetne torrent vagy akármi más formában letölteni a Leopardot??

  3. Kell hogy a procid tamogassa az SSE2 de inkabb SSE3mat. http://en.wikipedia.org/wiki/SSE3 LASD ITT mi is az. Szoval amennyiben ilyen procid van akkor a FELTORT leopardt elfuthat rajta. Mivel viszont millio egy mas HW drivert is kell hogy tamogasson ezert erosen ajanlom hogy nezz utana mit csinalsz….

    Torrentet ajanlani pedig itt nem fogunk. Nezz utana szinte minden torrent siten fentvan mar.

    Sok szerencset

  4. Szivesen, de a Mac pont abban a jo, hogy minden egyszeruen megy rajta… A sok szuttyogas Pc-re pont azt oli meg benne amiben a Mac amugy jo :(

    De persze sok szerencset hozza… De ha egyszer ugy is uj gepet akarsz venni szemezz inkabb egy Mac-el, jobban jarsz :D

  5. Válasz MiszterX-nek:A „probléma” az hogy ez év elején vettem a gépem tehát nem számit még annyira elavultnak hogy cseréljek csak probálok valami olyan Op.rendszert keresni ami nem olyan sürün akassza ki az agyamat mint az XP, ezért akarnám a Mac-et mert azon fut a Photoshop meg ugy az egész megjelenitése nagyon bejön!Meg nézelödtem hogy milyen árban vannak a Mac-ek és nem annyira pénztárca kimélöek..

  6. Válasz Károly György Tamásnak:Tetszetüs a kép söt…,csak hogy probálkoztam már linuxal is mégpedig az emlitett Ubuntuval nagyan tutin össze van rakva tetszik hogy minden van bele rakva meg a netröl azt aprogit huzod le amelyiket akarod a listából kiválasztva.Igaz a net beállitásához nem volt elég felkészültségem mivel elöször találtam magam szembe linuxal ezért nem igen éreztem otthon magam benne!Ezért akarom kiprobálni a sima Pc-re a Mac-at hogy tudjak véleményt mondani rola…

  7. Mit gondoltok rola ezzel megprobálkozhatok a Mac-al:
    Proci:Intel Pentium 4 519K, 3.06 GHz Prescott
    x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3
    Alaplap: ASUS P5B – P965
    Memoria: DDR2 1,5 GB

    Meg azt kérdezném naivan hogy a Mac-re is kellenek ugye driver-ek(alaplap,grafikus,stb..???
    Üdv.

  8. Balu: A driverekkel biztos lesz gondod OSX alatt, az Ubuntuval könnyebb lenne a dolgod. Az OSX persze egy más világ, más életérzés.
    MiszterX véleményével maximálisan egyetértek, nem lesz egyszerű feltenned, inkább cserélj Mac hardverre, ha jót akarsz…

    Ha jogtisztát akarsz, akkor vagy legyen PC és linux, vagy Apple harveren OSX.

  9. Hát azt gondoltam hogy egy sima Pc-re ha felrak az ember egy Mac OS-t nem ugy viselkedik mint a saját masinájukon,csak kiváncsi lettem volna hogy-hogy müxik hogy viselkedk a rendszer.De könnyen lehet hogy linux lesz belöle.Mit ajánlanál jobban egy SUSE-t vagy ezt az Ubuntut vagy valami hasonlót ami egy kicsit felhasználó barátabb???Neked az van fent amit feltettél screenshotba???
    Üdv.

  10. Meg mikor fent volt nálam az Ubuntu nem akarta játszani se az mp3-at se a .avi, .mpg -t erre van kitalálva valami codec pack vagy valami???

  11. Fu Balu, en regota nem linuxozom mar desktopon. Szoval ezekre a kerdesekre nemtudok neked valaszolni :D

    Ajanlom a http://www.hup.hu forum es hiportalt. :) Ott biztos talalsz sok ilyen temat, vagy szivesen segitenek. Mi maradjunk az adott temanal inkabb ha lehet :)

    Amugy tovabbra is ajanlom egy mac kiprobalasat… Ha masnem egy baratnal vagy Apple boltban.

  12. Hát majd probálkozok,és majd lesz valahogy..:)Hát mivel én Szerbiából vagyok ezért nincs valami nagy esélye hogy találjak akár a környezö városokban is Apple boltot hacsak nem a fövárosban ami kb.200km-re van
    ugyhogy elöbb vennék valami használt terméket akár az ebay-röl vagy valahonnan és probálgatnám.Ami biztos hogy megprobálok egy Mac-et a sima Pc-re és majd meglátjuk.Kössz.

  13. Balu: Az Ubuntut javaslom. (Nekem egyébként Kubuntu és Slackware van, de a Slackware nem való kezdőknek, ezért nem javaslom.) A Kubuntu egy Ubuntu KDE grafikus felülettel, de egyszerűen lehet Ubuntud és Kubuntud egyszerre, mert egyetlen parancs elég ahhoz, hogy átválts. Ez a hely tényleg nem ennek a kifejtésére való.

    Az alábbi oldalon van bővebb információ, az alján rengeteg linkkel:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_(Linux_disztribúció)

    A KDE szkinezésével és okosításával kapcsolatban nagyon sok lehetőséget láthatsz az alábbi linkeken:
    http://kde-look.org/ http://kde-apps.org/

    További kérdéseket e-mailben küldj, mert nem ide tartozik.
    balu@kgyt.hu

  14. Hehe… Semmi gond. El lehet terni itt a dolgoktol, csak annak nem lattam ertelmet, hogy a ubuntus linuxos temat itt vesezzuk ki a hozzaszolasoknal :)

  15. Hehe… Ez nem mac oldal :) Ez a Xorp blog minden erdeklodesi teruletemet probalja atfogtni. Alapvetoen leginkabb most a Mac… De en regen linuxoztam, es a mai napig a servereimen csak Linux fut.

    A blogon is van Linux kategoria is. Es van benne par iras mar… Szoval a lenyeg, hogy temanal maradjanak a kommentek is :)

  16. Igaz most néztem egy kicsit jobban szét az oldalon valóban nem Mac-es csak ez a sok Mac-as irás megtévesztö…:)De ha az ember egy kicsit jobban szétnéz akkor látja legfelül azt a hatalmas betükkel Kiirt oldal nevet XORP BLOG.:)

  17. HP nx6110-es notebook-om van, ez sse2-t tud. A „szomszed” leszedte a leopard iso-t, es fel is rakta a gepere (powermac g4). Fogalmam sincs, hogy ez a megfelelo altalad irt patchelt dvd vagy sem. A kerdes az lenne, hogy ezzel erdemes-e probalkozni a laptopomon vagy sem ?

  18. Baggio, egesz biztos nem. Ha o azt tudta telepiteni az a hivatalos retail „kisker” verzioja. A haxolt valtozatban pont az a lenyeg hogy az eredetin modositottak hogy a PC-s rendszereket tamogatja, szoval keresned kell direkt PC-s valtozatot belolle, vagy szoktak OSX86-nak is hivni.

    Sok szerencset!

  19. Okes, csak sajnos nem talalok egyelore sehol (nyilvan van, csak rossz helyen keresem – de ez nem tul lenyeges). Megneztem a gepem, csak az SSE2-t tudja, es azt olvastam par helyen, hogy ez eleg, de bizonyos dolgok nem fognak menni, mert azokhoz mar SSE3 kell. Hogy is van ez ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük