Közvetlen fájlküldés iPhonok között

A Bonjour hálózatok zero konfigos beállításainak tanulmányozása után, egy előző fejlesztésre alapozva, mára elérhetővé vált SendFile, melynek segítségével bármilyen fájl a Media vagy a Dokumentumok mappából, megosztható egy másik iPhone-nal vagy iPod touch-al.

A legnagyobb kihívás az volt, hogy hogyan küldhető át a fáj neve magával az adattal együtt; végül egyszerű „property list” használatával oldódott meg, hogy mindkettő küldhető legyen.

sendfile2.png

Ha ki szeretnéd próbálni, letöltheted a SendFile 0.22-es verzióját innen. Válasz ki egy filet egy iPhonon vagy egy iPod Touchon és “oszd meg”, majd “keress” rá a másik készülékre. Ellenkező irányba történő adatforgalomhoz csak lépj ki az applikációból (érintsd meg a Home ikont) és indítsd el újra.

Mi jöhet még? Jó lenne még egy pár kiegészítő, mint például a jelszavas védelem, vagy hogy választhatunk melyik fájlt szeretnénk letölteni. Sőt, a SendSong-hoz is hozzáadható a megosztás lehetősége. Még azt is ki kellene találni, hogy hol keveredtünk el a “keresés” és a “küldés” feltételeiben. Jó lenne, ha az emberek a program megszakítása nélkül végrehajthatnák mindkét folyamatot.

Most, hogy egy alapvetően egyszerűen kezelhető, egyidejűleg küldésre és fogadásra is alkalmas mdns állhat rendelekzésünkre, úgy vélem az is nagyszerű lenne, ha elkezdenénk olyan applikációkat létrehozni, melyek kommunikálnak egymással, pl. sakk, vagy torpedó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük