Képregény: 2014 Szilveszter

Fiatalabb koromban sikerült egymás után olyan szilveszteri bulikat átélnem, amik után napokig beteg voltam, és azt sem tudtam, hogy kitől és hogy kérjek elnézést. Ezek után gyorsan elhatároztam, hogy nekem a szilveszter úgy a legjobb, ha vagy egyedül, vagy maximum egy szolíd baráti vacsorával vészelem át. Ennek köszönhetően az új évet pedig kipihenten és egészségesen kezdem.

2013 Szilvesztere

Nem volt ez másként emigrálásomat követő szilveszterkor sem. Nem vágytam bulira, fergetegre. Úgy alakult, hogy András barátom szintén egyedül a városban volt, és mivel majdnem szomszédok vagyunk átjött inni valamit. Az iszogatás persze az erkélyen ért véget, ahol megtekintettük, hogy Frankfurtban a világ összes embere lövi a helyi közértben kapható rakétákat az ég felé. A hivatalos majnai tűzijáték is biztos szép volt, de a magánakciók teljesen lenyűgöztek bennünket. Annyira sikerült belevesznünk az eufóriába, hogy én aki soha sem dohányzik is rágyújtottam szilveszter alkalmából. Akkor kifejezetten jól esett, és elhatároztam, hogy HA jövő szilveszterkor is hasonlóképpen együtt töltjük, akkor vásárolok szivart erre az alkalomra.

2014 Szilvesztere

Ezekkel a kellemes emlékekkel indultunk neki a 2014-es szilveszter éjszakának is. Hasonlóan mint egy évvel azelőtt András a városban volt, és én is. Így arra gondoltunk, hogy akkor együtt szilveszterezünk mint 2013-ban. Arra viszont nem gondoltam, hogy én bulit fogok tartani. Pedig ez lett a vége.

Meglepetésemre több magyar kolléga is Frankfurtban töltötte a szilvesztert, és utolsó előtti napon elhangzott a híres „ha már mi is itt leszünk, és nekünk sincs tervünk akkor tölthetnénk együtt…”. Nem igazán lehetett ennyire a végén rögtönözni semmit, így gondoltam egyet, és meginvitáltam mindenkit a saját, egy szoba összkomfortos lakásomba. Igen, utólag is viccesen hangzik. Összesen hatan voltunk, és majdnem hajnali négy óráig beszélgettünk, eszegettünk, iszogattunk.

kepregeny1

Az eseményekről egy vicces képregényt állítottam össze, úgy is lehetetlen lenne összefoglalni mi és hogy történt. Minden esetre mindenkinek nagyon szépen köszönöm a megjelenést. Bízom benne 2015-ben több ilyen összejövetelre is sort tudunk keríteni.

kepregeny1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük