Jönnek a színesben feliratozó LightScribe DVD-írók

A Hewlett-Packard a berlini IFA 2005 szórakoztatóelektronikai kiállításon és vásáron jelentette be a LightScribe feliratozó technológiával kapcsolatos legfrissebb információkat. A HP hamarosan elérhetővé teszi a LightScribe Media specifikáció új, 1.2-es változatát, mely már színes „gravírozást” is lehetővé tesz majd. A jelenleg kapható készülékek egy szoftverfrissítést követően képesek lehetnek a színes lemezek kezelésére is.

A LightScribe médiák egyszerre öt színben pompázhatnak majd várhatóan a jövő év elejétől: a CD/DVD-író vörös, narancs, kék, sárga és zöld színekből álló képeket és feliratokat hozhat majd létre a lemez felületén, mely valamivel több teret enged a jelenlegi szürkeárnyalatos képeknél. Az első LightScribe lemezeket a HP, a Memorex, a Mitsubishi Chemicals, a Philips és a Verbatim teszi majd elérhetővé. Az új specifikáció az írás sebességén is gyorsít majd, a jelenlegi 30 percről 15 percre csökkenhet egy felirat elkészítésének ideje.

LightScribe

A HP által kifejlesztett LightScribe technológia lehetővé teszi, hogy a különleges felülettel ellátott CD- és DVD-lemezek feliratozható oldalán a lemez megfordítását követően, vagy egy második lézer segítségével monokróm, illetve szürkeárnyalatos képeket, logókat és feliratokat hozzunk létre.


lightscribe.jpg
Erre képes a LightScribe

Egy kép kiváló minőségű lenyomata körülbelül 30-40 perc alatt hozható létre a 12 cm-es lemez felületén, de a HP ezt az időt a felére szeretné csökkenteni. Kisebb feliratok, szövegek létrehozása természetesen jóval kevesebb időt, csupán perceket vesz igénybe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük