IT gyakornoki állás az Európai Központi Bankban

Nem szokásom nagyon álláshirdetésekkel foglalkozni, de én is voltam pályakezdő, és álltam ugyan abban a helyzetben, mint sok más friss diplomás manapság. Elvégeztem valamit, amit magam sem tartok utólag hasznosnak. Tapasztalatom csak annyi, amit otthon, önszorgalomból hacküeltem össze, mégis többre vágyom. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy manapság nem könnyű pályakezdőként elhelyezkedni. Ennek ellenére hülyeségnek tartom azokat a felhördüléseket, hogy: „nincs munka”. Munka az mindig van, csak napjainkra az elvárások eléggé megnőttek, és sokkal inkább a nemzetközi piac dominál, mintsem a helyi lehetőségek. Van, aki elfogadja és él a lehetőséggel, van aki nem. A mai napon kaptam egy levelet, amiben kifejezetten friss diplomás, gyakornokokat keresnek, akiket érdekelne az Európai Központi Bank belső IT üzemeltetése.

Anno magam el se gondoltam volna, hogy komolyan lehet venni egy ilyen lehetőséget, egy egyszerű magyar, friss diplomásként. Látom viszont a szakmai fórumokon a kicsit bizonytalan társaimat, és igenis ez egy nagyon jó, és elérhető lehetőség mindenkinek.

Ha érdekel az üzemeltetés. Windows, Linux, Solaris, VMWare, Citrix, hálózat, SAN, NAS, millió JAVA alkalmazások. Illetve szívesen szereznéd első komolyabb szakmai tapasztalatodat egy nemzetközi cégnék, akkor ezt neked találták ki.

Senki se gondolja, hogy itt a gyakornok az amerikai filmekből megismert, macsó, öltönyös, üzletember, aki világot váltja meg, mert ő valaki. A gyakornok, itt is gyakornok. A piti, sokszor automatizálható feladatokat bízzák rá, viszont ez szerintem máshol is így van. Ennek ellenére a nemzetközi közösség (millió olasz, spanyol, francia, német..) nagyon befogadó és rugalmas mindenkivel, ezáltal rengeteget lehet látni, és tanulni. Természetesen ez nincs leírva sehova, de ha valaki a gyakornoki idő alatt nagyon beválik, annak utána normális szerződést is kínálnak.

Még egyszer a fontos dolgok:

  • Frankfurti, IT üzemeltetési gyakornoki munka
  • Hivatalos kommunikációs nyelv az angol
  • 6 hónap, amit 12 hónapra hosszabbíthatnak
  • Jelentkezési határidő: 2014. január 31

Végül íme a hivatalos kiírás:

ecb_trainee

Ha valaki jelentkezni szeretne, akkor a képen látható PDF-ben található eléréseket, és útmutatókat kövesse. Rajtam keresztül nem lehet jelentkezni, illetve semmilyen hasznom nem származik belőle, ha valaki az én cikkem alapján nyer felvételt. Ennek ellenére, ha általam is megválaszolható kérdésetek lenne, akkor tegyétek fel bátran. Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük