iPhone = = Apple iPhone?

Több hónapnyi várakozást és találgatást követően végre megvásárolható lesz a Motorola és az Apple együttműködésének első készterméke, az első iTunes online zenebolt elérésére is alkalmas zenemobiltelefon. A július negyedikétől forgalmazott iPhone készülék a Motorola itthon is nagy sikerrel forgalmazott E398 modelljének egy átdolgozott változata. A kérdés, hogy ez lenne a nagy áttörés az a Apple iPhoneja?

A válasz szerintem: „Nem!” Az iPod lejátszók elefántcsont színét öröklő iPhone egy speciális iTunes szoftvert tartalmaz majd, mely segítségével nem csak meghallgatni lehet a telefonra számítógépről feltöltött dalokat, hanem a telefonon keresztül meg is lehet vásárolni, a szolgáltatók adathálózatain keresztül le is lehet tölteni majd azokat.

Így szerintem, ez a telefon inkább egy Motorola telcsi új Apples designel, ill. szoftveres feltunningolással, de korán sem az Apple sajátnak mondható iPhoneja.
A készüléket egy egyelőre ismeretlen amerikai mobilszolgáltató forgalmazza majd, a dalokért pedig továbbra is 99 dollárcentet kell fizetni darabonként. A mobilkészüléket egy cserélhető, 512 megabájtos memóriakártyával szállítják. A korábban pletykákból megismert, 4 gigabájtos beépített merevlemezzel rendelkező „második generációs” iPhone mobilkészülék megjelenése csupán 2006 első félévében várható.

iphone.jpg

Az iPhone alapjait képező E398 zenemobil itthon is rendkívül népszerű volt, főként azért, mert a Motorola akciójának köszönhetően nagyon alacsony áron volt megvásárolható. A sztereó, kihangosításra is alkalmas hangszórókkal, színes kijelzővel és kamerával rendelkező készülékért két éves hűségnyilatkozattal csupán 20 ezer forintot kellett nemrég fizetni.

Az Apple audiolejátszói számára egyre nagyobb kihívást jelentenek a mobiltelefongyártók által nemrég bejelentett zenelejátszós mobilok, melyek között már 4 gigabájtos merevlemezzel szerelt modell is található a Nokia és a Samsung kínálatában. Az amerikai cég számára egyetlen megoldás létezik: megelőzni a konkurens cégeket és alternatívát nyújtani ezekre a készülékekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük