Infinity Blade 2

Nemrég írtam még az Infinity Blade játékról, most pedig egyből a második részt kívánom bemutatni. A második rész nálam megkapta az kiváló minősítést, ez indikálta azt is, hogy az első részt is jobban végigjátsszam és írjak róla. Viszont mitől is annyira jó a második rész?

A történet

Míg az első részben gyakorlatilag nem volt történet, a második rész teljesen erre épül. A készítők tanultak az első rész visszajelzéseiből, és rájöttek, hogy a játékosokat motiválja, ha egy történetet kell végigjátszaniuk. A történet pedig úgy bontakozik ki, ahogy játszunk vele.

A játék elején egy ismeretlen nővel az oldalán ballag a hősünk. A halhatatlanok által jelentett problémát szeretné megoldani, ezért ősi titkokat akar felfedni. Egy kolostorba jut, ahol megtudja kit kell keresnie.

Persze rejtélyes módon visszatér God King is, aki elveszi hősünktől az Inifinity Blade-et. Karakterünket a rejtélyes nő menti meg, aki az utolsó pillanatban fejbe lövi.

A tényleges aktivitásunk itt kezdődik. Hősünk már nem az első részből megismert bloodline (vérvonal) szerint kezdi a játékot, hanem egy rejtélyes helyen újjászületik.

Tudja hol és kit kell kiszabadítania, és egy újabb kastélyt kell végigjárni, hogy rátaláljon a válaszra.

Szerencsére most nem ész nélkül egy irányba kell menni, ahol a főellenséget le kell győzni. A történet a kastély különböző pontjaihoz fog vezetni, ahol a mese kiteljesedik.

Természetesen sok dolog most sem fog lelepleződni, de a játékost végig izgalomban fogja tartani.

Irányítás és játékmenet

A pályán a megszokott módon tudunk haladni, illetve az ellenségekkel harcolni. Védekezni, szúrni, vágni ugyan úgy tudunk és a varázslatokkal is élhetünk.

Repertoárunk viszont kibővült. Az első részből megismert fegyverek egy külön csoportba sorolandók. Ezekhez használhatunk pajzsot. Ezen túl megjelennek a nehéz fegyverek és a kétkezes kardok. Ezekkel viszont már pajzs nélkül kell harcolnunk.

A fegyverek illetve pajzsok, ruhák, gyűrűk is kapnak egy új funkciót. Minden elemhez bizonyos típusú mágikus köveket tudunk hozzárendelni. Ez valamilyen képességünket tudja növelni vagy kibővíteni. Természetesen a kövekkel is tudunk üzletelni, illetve vásárolni.

Újdonságként hatnak majd ládák. Ezek voltak az első részben is és természetesen a második részben is megmaradnak. Vannak ládák amik szabadon nyithatóak, másokhoz kulcs kell. Három kategóriájú kulcs létezik. Kicsi, közepes, nagy. Ezeket találhatjuk is, illetve vásárolhatjuk is. Méretek szerint drágulnak, illetve a szerint találhatunk benne minél értékesebb eszközöket.

A harc is talán izgalmasabbá vált. Több kombinációt használhatunk, és a különböző fegyvereknek hála több féle képen is harcolhatunk. Mindenki specializálódhat a maga fegyvernemére.

A történet során lesznek mellék szálak, és ott feltűnő szörnyek. Ezek legyőzéséhez nagyon erősnek kell lennünk, cserébe mágikus és egyedi eszközökhöz is juthatunk.

Lehetőségek

Sajnos az Infinity Blade még mindig egy játékos özemmódról szól. Vannak már speciális közösségi küldetések, de az még mindig távol áll attól, ami az Infinity Blade-nek egy új lökést adhatna.

Összegzés

A második részt telibe talált. A történet elragadó, és az embert hajtja a vágy, hogy láthassa hová visz hősünk kalandja. A játékot pörgővé tették, olyanná amit szívesen újra és újra végigjátszik.

Az Infinity Blade világáról azóta adtak ki könyvet, illetve jelent meg zenei gyűjtemény is. Engem speciel kifejezetten érdekel ez a világ hova fogja kinőni magát, mert engem nagyon elkápráztatott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük