Az iOS játékok mérföldköve volt, amikor az Unreal Engine-re épülő Infinty Blade játékot bemutatták. A játék páratlan volt a maga idejében. A képi elemek lenyűgözően hatottak, a fények, árnyékok játéka pedig hosszú szájtátást idéztek elő a legtöbb embernél.

A történet

A story maga elég egyszerű. Hősünk nekiindul a lepusztult kastély felé, ahol le akarja győzni a God King nevű főgonoszt. God King birtokolja a legyőzhetetlenek vélt Infinity Blade nevű kardot. Persze a kastélyban hemzsegnek a God King által toborzott Deathless (halhatatlanok). Ahhoz, hogy feljussunk a toronyba, és megküzdhessünk a főgonosszal, le kell győznünk az utunkba kerülő rossz fiúkat. Amennyiben meghalnánk, a játék az elejéről indul, a felszerelésünk megtartásával természetesen. A játék készítői ezt az újrakezdést úgy aposztrofálták, hogy egy új vérvonal (bloodline) indul, azaz a megölt hősünk fia lép apja útjára.

A játék természetesen akkor ér sikeresen véget, amennyiben legyőzzük God King-ket.

A játékmenet

Alapvetően egy kalandjátékhoz hasonló a játékmenet. Nem járkálhatunk a pályán szabadon, a mozgáshoz bizonyos előre definiált, és körként megjelenő helyekre tudunk kattintani. Ekkor jön egy animáció, ahogy a karakterünk odamegy és így tovább. Amikor épp állunk, akkor foroghatunk és körbenézhetünk. Ilyenkor itt-ott pénzes zsákokat, illetve életerőt feltöltő palackokat vehetünk fel. Ezek véletlenszerűen tűnnek fel a pályákon, viszont vannak fix ládák is. Ezek mindig ott vannak, viszont véletlenszerű dolgok találhatóak bennük.

Irányítás

Irányításról csak a csata esetében van értelme beszélni. Amilyen irányba mozgatjuk az ujjunkat a képernyőn, olyan irányba fogunk csapni a karakterünkkel. Minden féle speciális kombinációt is tudunk így eszközölni, amelyeknek nagyobb lesz a sebzése. Van ám pajzsunk is. A pajzs erőssége szerint tud az ellenféltől valamennyi támadást kivédeni.

Adok veszek

A játék folyamán az ellenségek legyőzésével XP-ket, azaz tapasztalat pontokat gyűjthetünk. Amikor szintet lépünk kapunk egy-egy pontot, hogy az életerőnket, sebzésünket, védelmünket, vagy a varázslatunkat tudjuk növelni. Természetesen ezen dolgokat eszközökkel is növelhetjük. Ehhez pénz kell. A játék során pénzt tudunk gyűjteni. A boltban minden féle eszközt tudunk venni. Kardokat, páncélokat, gyűrűket, minden félét.

A harc folyamán ezen eszközökhöz is tudunk XP-t gyűjteni. Ha eléri a maximumot akkor MASTERED állapotban kerül, ilyenkor értékesíthetjük, amiből újabb összegekhez juthatunk.

Összegzés

Habár a játék már régi, mégis egy korszakot testsít meg. Bár igazán hosszú kötődést nem alakít ki, és igazán komolyabb történet sincs, azért jó pár óra játékkal megajándékozza az őt birtoklót.