Infinity Blade

Az iOS játékok mérföldköve volt, amikor az Unreal Engine-re épülő Infinty Blade játékot bemutatták. A játék páratlan volt a maga idejében. A képi elemek lenyűgözően hatottak, a fények, árnyékok játéka pedig hosszú szájtátást idéztek elő a legtöbb embernél.

A történet

A story maga elég egyszerű. Hősünk nekiindul a lepusztult kastély felé, ahol le akarja győzni a God King nevű főgonoszt. God King birtokolja a legyőzhetetlenek vélt Infinity Blade nevű kardot. Persze a kastélyban hemzsegnek a God King által toborzott Deathless (halhatatlanok). Ahhoz, hogy feljussunk a toronyba, és megküzdhessünk a főgonosszal, le kell győznünk az utunkba kerülő rossz fiúkat. Amennyiben meghalnánk, a játék az elejéről indul, a felszerelésünk megtartásával természetesen. A játék készítői ezt az újrakezdést úgy aposztrofálták, hogy egy új vérvonal (bloodline) indul, azaz a megölt hősünk fia lép apja útjára.

A játék természetesen akkor ér sikeresen véget, amennyiben legyőzzük God King-ket.

A játékmenet

Alapvetően egy kalandjátékhoz hasonló a játékmenet. Nem járkálhatunk a pályán szabadon, a mozgáshoz bizonyos előre definiált, és körként megjelenő helyekre tudunk kattintani. Ekkor jön egy animáció, ahogy a karakterünk odamegy és így tovább. Amikor épp állunk, akkor foroghatunk és körbenézhetünk. Ilyenkor itt-ott pénzes zsákokat, illetve életerőt feltöltő palackokat vehetünk fel. Ezek véletlenszerűen tűnnek fel a pályákon, viszont vannak fix ládák is. Ezek mindig ott vannak, viszont véletlenszerű dolgok találhatóak bennük.

Irányítás

Irányításról csak a csata esetében van értelme beszélni. Amilyen irányba mozgatjuk az ujjunkat a képernyőn, olyan irányba fogunk csapni a karakterünkkel. Minden féle speciális kombinációt is tudunk így eszközölni, amelyeknek nagyobb lesz a sebzése. Van ám pajzsunk is. A pajzs erőssége szerint tud az ellenféltől valamennyi támadást kivédeni.

Adok veszek

A játék folyamán az ellenségek legyőzésével XP-ket, azaz tapasztalat pontokat gyűjthetünk. Amikor szintet lépünk kapunk egy-egy pontot, hogy az életerőnket, sebzésünket, védelmünket, vagy a varázslatunkat tudjuk növelni. Természetesen ezen dolgokat eszközökkel is növelhetjük. Ehhez pénz kell. A játék során pénzt tudunk gyűjteni. A boltban minden féle eszközt tudunk venni. Kardokat, páncélokat, gyűrűket, minden félét.

A harc folyamán ezen eszközökhöz is tudunk XP-t gyűjteni. Ha eléri a maximumot akkor MASTERED állapotban kerül, ilyenkor értékesíthetjük, amiből újabb összegekhez juthatunk.

Összegzés

Habár a játék már régi, mégis egy korszakot testsít meg. Bár igazán hosszú kötődést nem alakít ki, és igazán komolyabb történet sincs, azért jó pár óra játékkal megajándékozza az őt birtoklót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük