Hogyan internetezzünk a Debreceni Egyetem területén Wifivel?

Gondolom rajtam kívül még van sok sorstársam, aki a Debreceni Egyetem hallgatója, és szeretne notebookjával az egyetem területén internetezni ingyen. A nagy felújítási projectnek hála már megtehetjük ezt. Arról sajnos nem tudok beszámolni, hogy hol, milyen körzetekben van pontosan, de próbálkozni kell. Esetleges tapasztalatokat szívesen fogadok kommentekként. Akkor nézzük mit is kell tennünk.

Először is az egyetem egy webes felületen keresztül tesz lehetővé regisztrációt, itt. Ezzel kívánják kontrollálni, hányan, és pontosan ki honnan, mikor használja az erőforrásokat. Belépünk erre titkosítást igénylő oldalra. Fel fog dobni egy kis ablakot a böngészőnk, hogy nem hivatalos titkosított kulcsot használ az oldal, és hogy megyünk e tovább… Hát mi megyünk. Ezek után rövid szöveg tájékoztat arról, hogy:

Ezen a webes felületen az egyetemi hálózattal és az azon elérhető szolgáltatásokkal kapcsolatos adatait tudja kezelni. Ehhez szüksége van egy hálózati azonosítóra. Amennyiben nem rendelkezik ilyennel, a Neptun kódjával létre tud hozni egyet. Ha nincs azonosítója a tanulmányi rendszerben, akkor vegye fel a kapcsolatot az Informatikai Igazgatóság rendszergazdáival! Ha elfelejtette a hálózati jelszavát, a Neptun kóddal belépve tud új jelszót adni.

Tehát mindenképp kell hogy legyen Neptun kódod, vagy egyéb módon azonosítót kell hogy kuncsorogjál. Ezek után a három link segítségével tudunk létrehozni, és módosítani az adatainkon, hálózati azonosítónkon. Első körben létre kell hoznunk az első linkel egy hálózati azonosítót amit használni fogunk. A másodikkal pedig ezzel a hálózati azonosítóval belépve tudunk további beállításokat tenni a wireless kapcsolatunk létrehozásához. Ott be kell pipálnunk egy rubrikát, hogy elfogadjuk a szabályzatot. Ha megtettük a rendszer közli, hogy jogosultak vagyunk-e a wifi hálózathoz. Ezek után ezt a jól dokumentált oldalt kapjuk, ami leírja hogy állítsuk be a Windows rendszerünket a kapcsolathoz.

Sok sikert hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük