Hétfőtől nő az ADSL sávszélesség

A napokban megkezdődnek az ADSL hozzáférés átállításának munkálatai a Magyar Telekom területén. A sávszélesség-növelés díjmentes, és a technikai adottságoktól függően szinte a teljes előfizetői tábort érinti: változatlan áron lényegesen nagyobb sávszélességet kapnak.

Az átalakítási folyamat eredményeképpen így a jelenleg 512 kbps sávszélességű szolgáltatás maximális letöltési sebessége akár az 1 Mbps-ot is elérheti. A mostani 1 Mbps letöltési sávszélességű csomaggal akár 4 Mbps sebességgel, a jelenlegi 2 Mbps és 3 Mbps sávszelességű csomagokkal pedig akár 8 Mbps sebességgel is lehet internetezni. Ehhez hasonlóan a korábban 6 Mbps, 12 Mbps és 18 Mbps sávszélességű csomagok előfizetői akár 18 Mbps sebességű letöltést is igénybe vehetnek a műszaki adottságoktól függően.

Az átalakítási munkálatok január 15-étől folyamatosan zajlanak, ami az előfizetőknél néhány perces leállást okozhat. A sávszélesség emelése várhatóan február 28-ig befejeződik. A Magyar Telekom és a T-Online Magyarország természetesen mindent elkövet, hogy a felhasználóknak a lehető legkisebb kényelmetlenséggel járjon a sávszélesség-bővítés.

Ha valaki már érzéleli a gyorsulást, az szóljon :)

Categories: Informatika

10 Comments

 1. Hogy ott dögölnének meg ahol vannak… Most beszéltem velük és a Kábelnetre nem adnak sávszélesség növelést. Így azonos áron feleakkora sebességgel netezhetek. Brávó. Welcome to Hungary.

 2. Erre azt tudom mondani amit Pc-s kollegaknak is.

  Switch! :)

 3. Nem tudok… 2 éves hűségnyilatkozatom van… 2008 feb 1 a megváltás pillanata…

 4. lehet újabb vinyókat beszerezni!

 5. Akkor azt kell hogy mondjam, te basztad el hogy eladtad a “lelked”, internet lehetoseged. :) Vallald kovetkezmenyeit. :) Vagy sman koltozz :p

  Es lehet bizony nagyobb winyokat szerezni, vagy tobb dvd-t :D

 6. hali.
  Én annyit tennék hozzá,hogy itt Marbellában nekem eddig kb: 1megabit/sec-em volt. Ma nezegetem az internetfrog.com -on… kb: 3.2megabit/sec. Ja.És itt nincs szerződés ! A telefon számlába van beágyazva. ( 12euro/hó max. ) De ha nagyon fontos lenne nekem a sebesség akkor vehetnék 24euro/hó 8megabit/sec -et.”szerződés nélkül”
  Tetszik nekem az itteni szolgáltatás :)

 7. Hat igazan vezethetnel 1 kabelt haza :p es akkor felesbe megoldanank :D

 8. Még senkinek sem emelték Debrecenben?
  Én már nem győzőm ki-be kapcsolni a modemet ;-)
  1M -> 4M :-)

 9. Debrecenben meg en se tudok senkirol akinek emeltek volna… Pedig mar 1 hete a hivatalos bejentesnek.

 10. Na nallam sikeresen megtortent!!! :) Debercen, toci!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: