Harmadik Beszéljükmac buli

Sajnos nem volt időm ide is kitenni, hogy harmadik Macintosh-os buli is megrendezésre kerül. 2006.06.04. volt a dátum, a helyszín pedig a Pompeji étterem, ahol eddig már kétszer összejöttünk. Szokásos embereket vártunk, mégis bíztunk új arcok felbukkanásában is. Három körül amikor Edittel lesétáltunk, az amúgy elég teli étterembe, és a szokásos körasztalhoz sunnyogtunk. Ott már Laca várt minket.

Ő az új PB Titániumjával, én a PB 17″ DL-mel. Gyorsan össze is hoztuk wifin keresztül a két gépet és a Misignek szánt iSightel próbáltunk iChattel valami videokonferenciát összerándítani. Misign meg volt róla győződve, hogy nem fog menni. Végül is a Bonjure-val az iChateket össze is kapcsolódtak. Viszont videokonferenciát csupán egy iSight segítségével nem tudtunk kivitelezni (azóta se értem miért kell vajon kettő hozzá). Bár az egész debreceni találkozó egy olyan eseménnyel kezdődött, ami hozzám kapcsolódik. Konkrétan még jó régen a debreceni állomáson a feljárónál várakozva egy srácot pillantottam meg aki egy dobozos iMacet cipelt. Sajnos nem egy fele voltunk, gondoltam gratulálok a gépéhez… Mivel ez nem jött össze feldobtam a témát a Beszéljükmac.com fórumára és kiderült, hogy sok-sok debreceni van ám, és így szerveztünk egy találkozót. Ezt csak azért meséltem el, mert feltűnt a srác! Vagyis azt hisszük hogy ő az. A lényeg, hogy eljött kérdezett, nézelődött, és szerintem eleget is látott. Most nem voltunk túl sokan, viszont mindenki hozott valami érdekeset. Utolsó vendégünk (Sobee-n kívül) blakk volt. Blakk az új MacBook Pro 15″-os kis szösszenetével lepett meg minket, amire mindenki rácsodálkozott. Így már ki tudtuk próbálni az iChat videokonferenciát is, aminek nagy sikere volt, és meg kellett állapítani, hogy a külső iSight azért jóval jobb képességű beépített társával szemben. Kipróbáltuk még a három géppel az Apple Remote Desktop 3 funkcióit is, és hát baromi klassz, rengeteg lehetőség, és fantázia van benne. Sajna most a kiszolgálás átlagon aluli volt, próbáljuk ezt a tömeg számlájára írni. Nem voltunk sokan, de pont elegen. Egy hónap múlva újra összejövünk. Akkor talán már valaki egy MacBookal érkezik közénk Addig is a képek itt megtekinthetőek.

Harmadik Beszéljükmac buli” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. E!

    Ize, mostmar faszom. El akarnek menni egy ilyen talalkara, de mindig elfelejtem. Legkozelebbinel nem tenned meg, hogy csak megcsorgetsz? Visszahivlak meg minden, de ez igy mar nem meheeeeeet…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük