Gun Bros

Egyik legmeghatározóbb és legrégebbi iOS játékom egyike a Gun Bros. Ez is egy olyan App volt, amit nem értettem, hogy adnak ingyen. Az alap felállásban felső nézetből kellett egy karakterrel szanaszét lőni a négy irányból felénk közelítő ellenségeket.

Bros

Túl bonyolult történetet nem kapunk. Ki kell választanunk a két testvér karakter közül melyik legyen a miénk, majd kezdődik is a játék. A játék alatt játszunk mi, illetve a testvérünk. Alap esetben a gép lesz a társunk, jobb esetben egy másik játékos, de erről később. Különböző bolygón állhatunk helyt, ahol a játék sokszor ugyan olyan. Kicsit más a pálya felépítése, de a fizikája ugyan olyan. Az ellenségek pedig hasonló módon, csak egyre többen és erősebben jönnek.

Irányítás

A képernyő alján jól látható módon lesz két kör. A bal körre kell a bal hüvelyk ujjunkat, a jobbra a jobb hüvelyk ujjunkat tenni. A bal felel azért, hogy a karakterünk merre mozogjon, a jobb pedig hogy merre nézzen és lőjön.

Két féle fegyvert választhatunk minden küldetésre, ezekben végtelen lőszer lesz. A fegyvereken túl úgynevezett PowerUP-okat is magunkkal vihetünk. Ezzel rövid ideig különleges képességek birtokába kerülhetünk.

Szerezz pénzt, fegyverkezz

Minden pálya végén speciális ásványok birtokába fogunk kerülni. Ezen ásványok mennyisége függ a lelőtt ellenségek típusától és számától is. A küldetés végén ezeket az ásványokat különböző silókba tehetjük. A szerint, hogy melyik silóba tesszük juthatunk több és több pénzhez. Természetesen a nagyobb szorzókat adó helyek több időt igényelnek. Ugyanis az ásványok és a pénz átalakításához idő kell. Amint lejárt az idő hozzájuthatunk a pénzünkhöz, amiből vásárolhatunk.

A boltban több féle felszerelés közül is válogathatunk. Természetesen a fegyverek lesznek a legfontosabbak. Ezen túl vásárolhatunk láb, test, fejvédelmet. Továbbá ugyan itt lehet a PowerUP-okat is vásárolni.

Több játékos üzemmód

Az elején a játék nem volt alkalmas több játékos üzemmódra, később viszont nagy szerepet kapott ez a lehetőség. A játék maga adta is ezt. Alapvetően egy másik gép által irányított társunk volt jelen minden küldetésünk alatt. Miért is ne lenne az egy másik élő ember által irányított karakter? Hála a GameCenter-nek, véletlenszerűen, illetve barátaink közül is választhatunk partnert.

Természetesen motivációt is kapunk, hogy másokkal játszunk. Speciális küldetések jelennek meg napról napra, ahol több pontot gyűjthetünk, ha azt egy társunk segítségével teljesítjük.

Összegzés

A játék nagyon jó, sajnos könnyű megunni annak ellenére, hogy többször megújult már kiadása során. A pályák nagyon hasonlóak, könnyű ezért kiismerni. Amennyiben az ember mással játszik, könnyen kaphat egy gyengébb, vagy kezdőbb játékost. Ilyenkor az egyik karakter nagyon erős fegyverekkel fog játszani, a másik pedig nem. Mivel ennyire különböző erőviszonyok alakulhatnak ki, ezért a játék hangulata is ennyire különböző lehet más-más játékos számára.

A játék ingyenesen elérhető iOS (iPhone, iPad) és Android platformokra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük