Google Map mobilon is

Valósidejű térképei mellé és forgalmi információt is kínál a Google legújabb mobilos szolgáltatásában. A Google Maps már mobilon is hódít. Ingyenes szolgáltatással örvendezteti meg a Google azokat a mobiltelefon tulajdonosokat, akik kíváncsiak a legfrissebb forgalmi információkra, a nagyvárosi útfelújításokat és a forgalmi dugók éppen aktuális helyzetét is nyomon követhetik a felhasználók egy mobil webböngésző segítségével.

A Google Mobil Maps legújabb bétaváltozata már működik egy tucat telefonon (a teljes lista elérhető itt), s jelenleg Amerikába hódít az autósok között. A használatához csak egy mobilböngészőre van szükség és megfelelő térerőre, ugyanis a szolgáltatás teljesen ingyenes. Természetesen a szolgáltatás igazán az újabb, nagykijelzős okos-telefonokon látványos, hiszen ezek felbontása és színmélysége adja a legjobb minőséget a térképek böngészéséhez. A működés végtelenül egyszerű, a jól járható utak zöld, a problémásabbak sárga, míg a forgalmi dugók piros színnel jelzik, az általunk megcélzott útvonal terheltségét.

A szoftver a Google műholdtérképét, és az arra ráhúzott vektoros térképet használja hely és pont keresésére. A frissítés megjelenését az indokolta, hogy megjelent benne a valósidejű dugófigyelés. Ezt a képességet sajnos csak 30 jelentős amerikai nagyvárosban tudjuk használni. Mindenesetre élesben kipróbálhatjuk a programot akár asztali gépünkről is ezen az oldalon. A megjelenő mobiltelefon gombjai irányítják a szoftvert. A látott tartalom megegyezik a maps.google.com oldalon nagyban látottakkal. Keressük meg rajta lakhelyünket, ha már a közlekedési dugót kis hazánkban nem figyelik.

GoogleMapsMobile

Mostani béta állapotában a Google szolgáltatása egyelőre nem fenyegeti a megszokott autós GPS rendszerek piacát, ugyanis a Mobil Maps nem használja a GPS előnyeit, és lehetőségeit. A közeli jövőben azonban valószínűleg ez a folyamatos helymeghatározó funkció is alapértelmezésű része lesz a Google mobil autós térképének. A Google új fejlesztése ennek ellenére már most is egy hasznos szolgáltatás, hiszen segíthet az autósoknak gyorsabban elérni céljukat. A későbbi fejlesztések pedig teljes funkcionalitású beépített autósatlasszá változtathatják, a jelenlegi kihajtható papír-várostérképek digitális alternatíváját

Akit érdekel itt érheti el a program oldalát.

Google Map mobilon is” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Blogocska

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük