Google Map-hez mostmár Google 3D software

A Google a napokban közzétette honlapján az általa még a tavalyi év végén felvásárolt Keyhole cég EarthViewer technológiáján alapuló szoftverét. A többek közt ingyenes kiadásban is elérhető Google Earth a Google Maps szolgáltatásához hasonlóan a Föld felszínének műholdas képeken keresztül történő böngészését teszi lehetővé, webes társánál azonban jóval könnyebben kezelhető és jóval látványosabb formában.

„A Goolge Earth a 3D grafika és a szélessávú streaming technológia kihasználásával egy videójátékhoz hasonlóan teszi lehetővé a felhasználók számára a világ felfedezését – akár a közvetlenül szomszédságukat vagy a földgolyó távoli pontjait is”, nyilatkozta John Hanke, a Keyhole elnöke a szoftver bejelentésével kapcsolatban.

googleearth1.jpg
googleearth1.jpg
googleearth1.jpg

A Google Earth a cég webes szolgáltatásánál jóval magasabb grafikai és funkcionálisan szinten jeleníti meg a Föld felszínéről készült műholdas felvételeket. A szoftver segítségével a felhasználók gyakorlatilag fokozatmentesen nagyíthatnak bele a képekbe, amelyek részletességét a program automatikusan az éppen aktuális megtekintési magassághoz igazítja. Ezen kívül lehetőség van a térkép gyakorlatilag tetszőleges szögben és irányban történő elforgatására is, a különböző helyek között pedig egy igen látványos „repülés” útján navigálhat a felhasználó.

A Google az Earth-öt három kiadásban kínálja a felhasználók számára. Az alapváltozatnak tekinthető ingyenes Google Earth-öt a 20 dollárért megvásárolható Google Earth Plus az alapváltozatot a GPS eszközök támogatásának képességével, valamint jobb minőségű nyomtatás és az adatok táblázatkezelőkbe exportálásának lehetőségével bővíti. A professzionális felhasználóknak a Google a 400 dollárba kerülő Earth Pro változatot kínálja, amely már komoly térképészeti funkciókkal is rendelkezik.

A Google Earth ingyenes változatának kereken 10 MB-os telepítőjét az érdeklődők a Google honlapjáról szerezhetik be.

Google Map-hez mostmár Google 3D software” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük