Google: Játszva dolgozz

A Google-t azért csodálom, mert a profitot termelő munkájába képes “civileket” bevonni úgy, hogy az illető még örül is, hiszen játszik… Legújabb fejlesztésnél ezúttal képeket kell tag-ekkel (kulcsszavakkal) ellátni úgy, hogy közben valaki mással versenyezel is.

Mint ismeretes a Google keresőhöz párosul egy képkereső rész is. Itt kulcsszavak alapján kereshetünk. Eddig csak a file nevekben keresett, viszont a google rájött, hogy többnyire a file neve nem írja le a képet, úgy mint egy weboldalt a tartalma, vagy a címe. Ezért hát kulcsszavakat kell hozzá rendelni. Viszont az interneten található képeket végignézni, és szavakat hozzárendelni lehetetlen feladat. Kivéve, ha az egész világot beszervezzük a munkára.

Így jött a ImageLabeler. Ez az a weboldal, ahol egy kattintással bárki játszhat/dolgozhat. A játék egyszerű. Egy ismeretlen párt kapsz. Aki szintén játszani akar. Mindkettőtöknek megjelenik egy kategorizálatlan kép, majd egymástól függetlenül be kell írogatni kulcsszavakat. Ha mindketten egyre gondoltatok, akkor az biztos jó lehet, tehát eltárolódik a képhez. Ha nem, akkor nem…

A jó válaszokért pontokat lehet gyűjteni, ami ösztönöz a játékban. Már is nagyon sokan játsszák, és ezzel rengeteg munkát takarítanak meg a Google-nek. És mindezt INGYEN! Fantasztikus! Én is játszok amúgy néha, jó dolog, és szívesen segítek 5 percnyi idővel a Google-nek, hisz én is használom a szolgáltatásait. Köztük a képkeresést is.

Akit szintén érdekelne a játék az kattintson ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük