GimmeSomeTune: iTuneshoz a legkomplexebb kiegészítő

Még mielőtt nekiállnék a plugin ismertetésének, előre szeretném jelezni, hogy iTunesnál eddig bármilyen pluginezést feleslegesnek találtam, de ebben most van fantázia. Gondolom pár dolgot hiányoltok ti is a Mac Os X zenekezelőjéből. Ezekre most megoldást nyújthat ez a plugin. Dalszöveg letöltés és kijelzés, album képek automatikus kezelése, hotkey átdefiniálás, stb… Akkor nézzük mit is tud:

A GimmeSomeTune több fontos képességgel ruházza fel az iTunesünket. Első körben lehetőségünk van a számok lejátszásánál egy kis ablak bekapcsolására, ami kijelzi az artworköt, a szám címét, előadóját, albumát, és értékelésünket. Erre sok egyéb plugin, és program képes már. Talán a legismertebb s Synergy.

gimmeSomeTunescreen

A következő viszonylag fontos dolog a dalszövegek kezelése. Egy átlátszó szürkés színű ablakban van lehetőségünk a dalszövegek megtekintésére, és követésére. Fontos megjegyezni, hogy a program nem tölti le nekünk a szövegeket, csupán a megjelenítésben segédkezik.

gstlyrics

Ami sokaknak az örömből az üröm volt, az hogy az Apple lehetővé tette az album képek letöltését, de csupán az ITMS accountal rendelkezőknek, ebben a pluginben ez is megoldott dolog. Bár nem az ITMS-ről, hanem az Amazon oldaláról, de beállíthatjuk, hogy a plugin töltse le automatikusan a kép nélküli dalokhoz a borítót. Itt van még lehetőségünk saját “No Picture” kép megadására is.

prefs3

Ezen túl még kedvünkre definiálhatunk eseményekhez billentyűkombinációkat. Ha valaki jobban szeret billentyűkkel vezérelni programokat, annak nagy segítség lehet e program. Nagyon sok ilyen eseményt tudunk definiálni, illetve felüldefiniálni.

prefs

Végül, de nem utolsó sorban, még egy dolog, amire eddig több más külső program is létezett. iChat kommunikáció az iTunessel. Lehetőségünk van beállítani, hogy az éppen játszódó zenéinkről iChates társaink, hogy és milyen formában tudjanak értesülni.

prefs4

Azt kell mondjam, hogy ez a GimmmeSomeTune plugin gyűjtemény, az eddigi legfontosabb és leghasznosabb iTunes pluginok gyűjteménye. Sokaknak hasznos lehet, hogy egyben itt van minden ami csak kellhet. Fontos még megjegyezni, hogy a plugin a menüsorba kiül, ahonnan könnyen vezérelhetjük az extra featureket, és hogy iTunes 7-el is kompatibilis a legújabb kiadás.

Akit jobban érdekel az itt elérheti a sajnos fizetős programot.

Categories: Apple, Informatika

1 Comment

  1. Jónak tűnik, már töltöm is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: