Frankfurt – A felhőkarcolók városa

Bár a munkám szempontjából Frankfurt a legmeghatározóbb központ, eddig még nem sikerült ide eljutnom. Most egy új munka miatt lehetőségem adódott rá egy hét erejéig, én pedig csak néztem és néztem.

Sajnos a szállás a várostól eléggé kieső Niederrard környéken volt. Ez olyan üzleti és ipari negyednek számít. Tele nagy épületekkel, és hát kicsit kies is a hangulat ott. Ez csak annyiban okozott problémát nekünk, hogy rendszeresen viszonylag sokat kellett utaznunk. Maga a hotelünk a két csillagos mivolta ellenére is nagyon színvonalasnak volt mondható.

Sok mindenről beszélhetnék Frankfurt kapcsán, én mégis a számomra léglenyűgözővel kezdeném, a felhőkarcolókkal. A város szíve a pénztől roskadozik, ezt pedig jól szimbolizálják a hihetetlen gyönyörű, és égig érő épületei. Szinten minden ilyen épület valami pénzintézettel kapcsolatos. A felhőkarcolók mellett, között viszont gyönyörű parkok, és széles utak kapnak helyett, ami még inkább növeli a környék nagyságát és pompáját.

Fontos még kiemelnem a Main folyót. Budapesthez hasonlóan a nagy várost is kettészeli egy széles folyó. Itt viszont hosszan a parton zöld része vannak kialakítva. Itt rendszeres az esti élet. Az emberek, kortól, öltözéktől függetlenül kimennek a folyó mellé és beszélgetnek iszogatnak. Megdöbbentő volt látni, ahogy a fiatalok, a nyakkendős üzletemberek, punkok, discosok, mind-mind ott voltak, és jól érezték magukat. Ingyen.

Ami otthon nem valósulhat meg itt helyet kapott, és talán a legjobb példa a sok-sok gyaloghíd. Olyan hidak, amiken csak gyalogos, biciklis közlekedés folyhat. Hihetetlen de igen. Frankfurtban, ahogy sok más német városban hihetetlen nagy kultúrája van a mozgásnak.

Bár továbbra is München a kedvenc német városom, de Frankfurt most odakúszott ezzel a kirándulással a második helyre. Az összes kép, amit készítettünk megtekinthető itt.

Frankfurt – A felhőkarcolók városa” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia. Én is Frankfurtba készülök novemberben.
    Azt szeretném kérdezni, hogy fel lehet e menni valamelyik felhőkarcolóba?

    1. Szia,

      Nagyon sokba fel elhet menni. Van ahol minimalis osszeget kell fizetni, van ahol csak elore be kell jelentkezni:

      http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Germany/Land_Hessen/Frankfurt_am_Main-63347/Things_To_Do-Frankfurt_am_Main-Skyscrapers-BR-1.html

      Ezt az oldalt ajanlom. Hasznos utmutatast ad. Sajnos manapsag nagyon hideg, es sotet, felhos ido van. Nem tudom novemberben mennyire lehet kellemes ott fent :) De minden esetre nem zarnam ki a lehetoseget. Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük