Foghúzás Horror

Nem akarok senkit se elborzasztani, vagy felzaklatni, de ezt mindenképp le kell jegyeznem. A foghúzásom. Egy gyökér kezelt bal alsó rágófogam volt. Szegény nagyon le volt strapálva, de végül is azért kellett kihúzni, mert el is tört keresztbe. Jó. Nem tudom kapott e valaki hátsó fogára szurit, érzéstelenítőt. Uhh. Először betolja párhuzamosan a tűt a fogsoroddal, utána elfordítja merőlegesen, és a fogínybe nyomja a löttyit. Nagyon kellemes… Ahogy a húsodban forog a tű. Na mind egy. Elzsibbad a szám jöhet a húzás.

Kezdetben nekiáll a dokinéni, húzni egybe a fogat. Persze mivel egy lestrapált, eltört csonk csak már a fog, egyből el is törik. Frankó. Aki eddig se bírta most hagyja abba az olvasást. Szóval, van egy kampó, amivel a fog alá nyúl és kifeszíti a gyökerestől a beszakadt fogat. Ezzel semmi baj nem is lenne ha nem érezném, de mint kiderült az alja a fognak be volt gyulladva, ezért az érzéstelenítő nem hatott, és MINDENT ÉREZTEM. Képzeld el, hogy 3 menetben egy kampóval az ínyedből kifeszítik a fogad. Nem hiszem hogy eltudod képzelni milyen. A karzatát a fogorvosi széknek két centivel elhajlítottam. :)

Ezek után persze nem lett vége minden szenvedésemnek. Ömlött a vér a ínyemből. Ami természetes, de hogy 30 perccel az eset után, is ömlik az nem. Persze egyből vérzékenynek tituláltak, így 5 perces veszekedés jött, vértől bugyogó és zsibbadt szájjal, hogy NEM VAGYOK VÉRZÉKENY, ergo itt valami nem jó. Rendbe van, akkor varrni kell. Nekem már mindegy volt, komolyan. Fájt, zsibbadt, és persze egy fél fogászkészletet kellett a számba tartani folyton. Két és fél óra „aktus” után 4 öltéssel öltötték össze a fogam helyét. Még másfél órát itthon tamponáltam, mert azért jött még belőle vér rendesen. Most este van, most már kezd magához térni. Képet fel se merek rakni róla, mert elég hányinger keltő. De aki kíváncsi lenne rá, az a rózsaszín íny tetején egy vöröses göcsörtös réteget képzeljen el (alvadt vér) amit 4 fekete cérna présel szét.

Hétfőn varratszedés, ma nem ehetek, és abba bele se merek gondolni, hogy a fog pótlása mennyibe fog kerülni. Ha most végigolvastad ezt, és nem akarsz ilyen helyzetbe kerülni, akkor most kurva gyorsan menj el fogat mosni. :)

Foghúzás Horror” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Hááát Misi, együttérzek. Nekem is a volt egy jobb alsó rágófogam, ami az íny alá kettétört, egy rohadt csontszilánkra haraptam rá. Először azt hitték csak letört egy darab belőle, de aztán kiderült a turpisság…3 szuri az arcomba, amitől már a majdnem a „pisztoly” is zsibbadt :-) Sikerült megkapnom az adható maximum mennyiséget :-) nekem kb 3/4 óráig tartott a „kurzus”, ezt is tépték, húzták-zúzták. Szerencsére a fröcsögő véres hororror nálam elmaradt. Aztán kb 1-2 hétig Cataflam nevű fájdalomcsillapítón éltem, erről Szívvirág tudna mesélni, asszem már beszéltem a vele erről a Tordai bulin :-)
    Szal Misi kitartás! Kezeket a paplan fölé, éljenek a csajok!

  2. Én is nemrég vettem igénybe fogászati szolgáltatást. Egy régi régi fogorvosomra találtam rá, akit a múltban nagyon kedveltem, de valahogy elveszítettem. Szerettem a manust, mert nagyon korrektül dolgozik, mind minőséget, mind árazást tekintve.

    Rövid helyzetfelmérést követően két tömés megejtésével elevenítettük fel a orvos-beteg kapcsolatunkat. A szakértés megkezdése előtt megkérdezte, hogy akarom-e injekció nélkül a beavatkozást. Én vagyok olyan ökör, hogy direkt szeretem a kihívásokat, az élni az élet vadabbik oldalán. Szóval kértem. :)

    Mihamarabbi hegedést!

  3. Egy foghuzas sose kellemes… :) Minden esetre nagyon sok szenvedessel jart elotte a rossz fog, ugy erzem a sajat butasagomnak es felelmemnek koszohetem az nagy osszeget, es a nagy fajdalmakat is. Tehat mindenkit ova intek!!! :) Jarjon gyakran fogaszatra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük