Flatout 2 – Törjünk zúzzunk mindent

Új láz tört ki a nyíregyházi irodában. Egyszerű kis dolog, egy új játék. A neve Flatout 2. Az eddigi hosszas stratégiai játékok után most egy autós játék hódít. A Flatout 2 egész egyszerű ok miatt hódíthatott nálunk. Ez az ok, hogy a Celeron 1.2Ghz-s 512Mb-os Radeon 9200-es gépeken is akadástalanúl működik. Persze Laci újabb gépén az effektek is működnek, amik teljesen más perspektívába helyezi az élményt, viszont e extra dolgok nélkül is maximális játékörömöt tud okozni. Akkor nézzük alapvetően milyen a játék az én nézőpontomból.

Kezdjük a játékmódoknál. Alapvetően single player módban a computer által kreált 7 másik ellenféllel kell megbirkóznunk. Több féle játékmód létezik. Az első és legfontosabb a versenyzés. Itt minden féle út, és környezeti viszonyok mellett kell megfelelő kört teljesítenünk a leggyorsabban. Persze ilyenkor is lehet egymást gyepálni, és összezúzni az ellenfelet.

flatout202

A kaszkadőr mód a másik. Itt többnyire autónkkal egy rövid szakaszt kell menni, majd megfelelő szögben az utasunkat katapultálni, de úgy, hogy az előttünk álló megfelelő karikákon, vagy karikákba repüljön. Ezekért persze pontokat kapunk, és minél ügyesebben hajtjuk végre a feladatot annál többet. Ezekből a Stunt pályákból is létezik rengeteg, ötletesebbnél ötletesebbek. Érdemes rájuk néhány percek szakítani, de hamar rá lehet unni.

flatout203

A derbi mód az én kedvencem. A régi Destruction Derby feelingjét érzem benne. A játék lényege hogy valamilyen arénában, tehát egyterű, nem kacskaringós, nem hosszú szakaszos pályán egymás gépét össze kell zúzni. Itt sem feltétlenül az nyer aki a végén életbe marad, hanem aki a legszebb, és legtöbb pontot szerzi. Pontokat többnyire ütközéssel lehet szerezni. Amikor ütközöl három eset létezik. Te mész gyorsabban és úgy találod el. Ekkor kevesebb energia megy el tőled, több tőle. Ha azonos sebességgel ütköztök, ugyanannyi életerővel lesz mindkét játékos szegényebb. Ha pedig ő jön neked gyorsabban.. akkor sejtheted, hogy te jársz pórul. Ezek persze inkább frontális ütközésekre vonatkoznak. Ha oldalba kapnak akkor te nagyon nagyon pórul jársz míg a másik még csak energiát se veszít.

flatout210

Értelem szerűen vannak különféle autók. Ami nekem újdonság volt, hogy három csoportba sorolták őket. Első, hátsó, és összkerék meghatásúak. Ezek közül is persze sok féle van. Gyors, erős, stabil (gumik minősége miatt)…. A hátsókerekesek a toplistások értelemszerűen, viszont őket a legnehezebb irányítani. A poén az hogy Pl. busszal is lehetünk. :))

A játék folyamán ütközésekkel, a környezet rombolásával és ugratással, bravúrokkal nem csak pontot tudunk szerezni, hanem nitrót. Ezt alapból a ctrl gomb lenyomásával tehetjük meg. Ekkor mint az ágyú elindulunk, és megfelelő használat és sebesség esetén csőlátást generál a játék ami baromi jó.

flatout215

Multiplayerben is lehet egymás ellen nyomni. Sajnos ilyenkor nem lehet pluszban számítógépeket beállítani. Így ha csak ketten akartok játszani könnyen unalmassá válhat. Akkor még pár szót a törésekről. Van egy csík ami ilyen életenergia féleséget mutatna. Minden ütközéssel, durvulással lejjebb megy. Ha elfogy felrobbansz és kiesel. Minden ütközéskor értelem szerűen rongálódik, és amortizálódik le a kocsid, ami látványos, és szerintem jó pofa is. Ezen túl az autó irányíthatóságán is megérződik. Legdurvább eset amikor az egyik kereked hullik ki. Akkor aztán próbálhatsz kanyarodni. :)

flatout230

A játék tényleg ötletes, és hogy egyszerűbb gépeken is kifogástalanul megy ezzel nagyot nőtt a szememben. Érdekesség képpen még egy utolsó dolog. Single player résznél vissza lehet egész ügyeskedésünket nézni a verseny után, több féle kameranézetből is realtime váltogatva. Akit jobban érdekel itt többet olvashat róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük