eCoupled: Új forradalom vezeték nélküli akkumlátor töltő

Elsősorban a vállalatoknak ajánlja megoldását az eCoupled, amely a mobil eszközök vezetéknélküli tápellátását honosítaná meg a munkahelyen. A mágneses mezővel operáló fejlesztés kiváltaná az egymástól eltérő töltőket.

A cég még az idei évben szeretné piacra dobni vezetéknélküli megoldását, amely az eCoupled nevet kapta. Ennek legnagyobb előnye, hogy egy univerzális töltőállomás szerepét töltheti be, amely minden, erre felkészített hordozható eszköz igényeit kielégítheti, alkalmazkodva annak követelményeihez, illetve az egyéb körülményekhez. A megoldás ráadásul vezetéknélküli, vagyis a helyigény és a költségek szempontjából sem utolsó.

A fejlesztők mágnesen mezőn keresztül valósítanák meg a mobil eszközök tápellátását, száműzve a hagyományos megoldásokat. Feladata kiváltani a jelenlegi, egymástól eltérő adaptereket, amelyek költségesek és kevésbé hatékonyak, pláne ha a munkahelyen használatos számos eszközt vesszük figyelembe. A technológia alkalmazkodik a készülék igényeihez, az akkumulátor állapotához, életciklusához, igyekezvén az optimális energiaellátást biztosítani, ehhez mindössze arra van szükség, hogy a készüléket az asztalra helyezzük.

ecoupled

A megoldás a partnerek révén gyorsan elterjedhet, jóllehet a piaci debütálásra várni kell. Idén azonban olyan cégek lépnek a színre, mint a Motorola és az Apple – előbbi mobiltelefonjait, utóbbi iPod lejátszóit teszi alkalmassá a technológia alkalmazására, más cégek pedig az autókba és otthonokba szánt változatokon dolgoznak. A legnagyobb előnyként az egységes megoldást említik, ehhez az eddigieknél nagyobb hatékonyság és kisebb költség párosul, a gyártók pedig a hagyományos csatlakozók elhagyásával teljesen beburkolhatják eszközeiket.

A fejlesztő cég egyelőre nem árulta el a megjelenés várható időpontját, illetve az árat. Mindössze annyit lehet tudni, hogy a Motorola és az Apple a nyáron jelenti majd be saját termékeinek módosítását.

A termékről többet itt lehet olvasni.

eCoupled: Új forradalom vezeték nélküli akkumlátor töltő” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szóval ha jól értem leteszem a kedvenc 5,25″-os floppy lemezem az asztalra és az összes adatom bemágneseződik? Frankó kell nekem is egy ilyen. Ennek egy továbbfejlesztett változata is érdekelne ami nukleáris technológiát alkalmaz az energia előállitására. Igy nem csak állandó mágneses környezetben lehetnék, hanem jó kis radioaktiv sugárzásveszélyben élhetném rövidke életem.
    Na mindegy ha csipog, világit és még a kenyérpiritót is kiváltja az lenne az igazi. Combo változat kell. Szerintem fényképnyomtatóként is üzemelő „univerzumális” töltő tényleg nem lenne rossz ötlet. Dug, tölt, nyomtat.

  2. Szertintem 1, ne dolgoz ilyen allapotban :D
    2, a kis floppyjaidat ne hagyd a kenyerpiritoban, 3, majd ha megyek dolgozni megmutatom neked hogy: „dug tolt nyomtat” :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük