Dream Aquarium: A legélethűbb akvárium képernyőkímélő

Nem nagyon adtam még hírt csak Windows platformú programról itt a blogon, de ahogy a mondás is tartja soha ne mond hogy soha. E képernyő kímélő ahogy a neve is hirdeti a “legélethűbb” akváriumot idéző program. Persze mint marketing duma, hallhattuk ezt sok dologról. Minden esetre a hirdetett képek alapján megtetszett és apukám Pc-s, Windows-os gépére feltettem. Az élmény tényleg fantasztikus.

Valódi akvárium élményt nyújt egyszerűen. A halak mozgása természetes és lágy. Nem fedezhető fel gépies ismétlődés, és ezen túl nem csak mesterségesen egy síkban mozognak, hanem ténylegesen három dimenzióban.

dream aquarium 1

Külön ki kell emelnem az édesvízi, élethű halakat. Más szép akváriumos képernyőkímélő számomra ismeretlen (bár gyönyörű) halakat jelenített csak meg, itt viszont külön öröm, hogy mindegyik halat felismerem, mint édesvízi akvarista. Halakat szabadon tudunk betenni a virtuális üvegünkbe. Ezek után az egy fajhoz tartozó halak együtt, rajban fognak úszkálni, mint ahogy valós esetben is tennék.

Maga a program (képernyőkímélő) nagyon aprólékosan beállítható. Hangokat (buborékok), háttereket, halak számát és fajtáját egyszerű menürendszerben tudjuk szabályozni.

dream aquarium 2

A képernyőkímélő történéseibe beavatkozási lehetőségünk is van. Konkrétan etetni tudunk. Ekkor kis morzsaszerűségek kezdenek majd fent úszkálni a vízen, amire a halak egyből ráúsznak. Ez a funkció amúgy automatikusan is bekövetkezik, de akár manuálisan is megtehetjük a menürendszerből bármikor.

A program mint mondtam sajnos csak Windows platformra elérhető, és ott is csak fizetősen. Ha valakit érdekel az itt olvashat jobban a program után.

Dream Aquarium: A legélethűbb akvárium képernyőkímélő” bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. Hogyan tudom megváltoztatni az aksi hátterét? 3 féle van nekem benne, de ez a sziklás nincs ami itt a képen van. Help please…

 2. Azokat biztos külön hozza kell tolteni, talan a progi weboldalarol… Ennyire en se melyedtem bele! :) Foleg hogy csak fater gepen megy a dolog.

 3. Hát ha va valakit érdekel és mértne érdekelné én feltettem e híres neves program feltört így tehát ingyenes, teljes :D verzióját ide: http://www.sendspace.com/file/rfb3av ja és ez windows-os

  Énis írnék még néhány dícsérő szót a progiról: Amilyen kattant vagyok :) már több halas képernyőkímélővel volt már dolgom. És tudom hogy miben nyújt élethűbb látványt a drímakvárium. Például abban hogy a halaknak nem csak önárnyéka, de vetett árnyéka is jelentkezik, az akvárium aljzatán. Amikor megeteted ahalakat nem csak az történik hogy odaúsznak a morzsákhoz majd azok hirtelen eltünnek, hanem ténylegesen kitátják a szájukat olyan hal módon :) és beszívják azt. A halak egymással interakcióba lépnek olykor, ez abban mutatkozik hogy egymást elkezdik üldözni és megcsípik a másik farkát. A környezettel is kapcsolatot teremtenek, hasonló módon, elkezdik csípkedni a mohás fatörzset vagy pedig a dísznövényeket. Pozitívum még hogy nincs meghatározva hány hal lehet a vízben. Vagy ha van is határ nem érdemes feszegetni mert akkor egy elég zsúfolt akvárium lesz a végeredmény amiben a halak csak egymás mellett pislignak :). A halfajták is elég változatosak. Az én akváriumom nem tartalmazza a sziklás “tank”-ot de attól még jó szolgálatot nyújt. Remélem azt a verziót is letudom tölteni valahonnan. Na hát ennyit akarta. Miden jót nektek.

 4. A sendspace-re gondolsz? Nem kell regisztrálni. Csak rá kattitntasz az oldal közepe táján található elég kis betűkkel írt “Download Link: Dream_Aquarium.rar” feliratra ami egy kis piros nyíl után van írva. A link még él szóval aki akarja töltheti. Én jól el vagyok ezzel a progival, most például csináltam egy olyan akváriumot amiben csak 3 neon hal van, néha elbújnak majd ismét előjönnek, nincs az a lehetetlen halbőség amit az ember egy ilyen programnál egyből kipróbál, de a valóságba soha nem venne ennyi fajta drága halat amelyek nem is biztos hogy megtűrik egymás közelségét hehe na akkor bye

 5. Szaisztok!
  Megnéztem a demó verziót. De ez nekem kevés Mindet akarom! Az összes halat! De sajna nem tudom megvenni… Nincsen valakinek feltört verziója?

 6. A kiprobalhato verzio letoltheto a hivatalos oldalrol. Ami a cikk aljan be van linkelve, az ITT szora kell rakattintani.

  Aztan utana ha lejar az ido meg kell vasarolni!

 7. Én telepítettem , de azt írja ki , nem kompatibilis a videókártyámmal :( S3 ProSavageDDR (86c420) Video Adapter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.