Xorp Blog Podcast

DMCC avagy DigiTV köti az internetemet

Eljött végre az idő. Ugye már írtam róla, hogy új internet szolgáltatóhoz szegődtem. Ez november közepén volt. Nagy csalódásomra sajnos csak most, március közepére jöttek be is kötni. Mondhatnám minden terv szerint történt. Először úgy ahogy van vágták át a adsl szűrőjének a vezetékét, ezzel ugye megbénítva az eddigi internetemet. Aztán kitépték az eddigi kábelcsatornát, és rákötöttek a TV koax kábelére a saját vezetékükkel. Na jól van. A TV innentől fogva egy újrahangoláson ment át, mert UPC-től különböző frekvenciákon ad a DMCC. Igen, egy fontos információ: mire ugye ténylegesen az ügyfelük lettem volna kiderült, hogy nevet is cseréltek, a DMCC-ről DigiTV-re. Viszont inkább térjünk vissza az internet tényleges bekötésére.

Ugye ADSL-em kifőtt, de semmi gond, mivel egyből jön a másik internet elérésem. A kábeltelenítési projectemhez illett a dolog. Mivel egyetlen UTP kábel jön csak a házba, se ADSL modem, se semmi. Ezzel máris egy tápkábel (egy konnektor helye szabadul fel), és két kábel tűnik el a szobámból. A srác be is húzta a kábelt, kötöm a routerre, de nincs link. Hmm… Újra minden patch kábelt újracsatlakozózott, de még mindig semmi. Egy óra múlva derült ki, hogy a lépcsőház “gerincvezetékét” cseszték el, mert egy kábelpár ellehet szakadva. Késő délután jöttek vissza, amikor kicserélték a hibás kábelrészt, és már ment is minden.

Akkor pár szót a már működő internetről is. Először is teljesen az ígérteknek megfelelően működik. Lefele 2Mbit, felfele 512kbit. E mellett persze még egy érdekes dolog tűnt fel, hogy IP felismerés alapján romániai IP tartományból kaptam IP-t. :) Mondjuk egy picit se zavar a dolog, hisz azóta másra sem lehet gondom.

Előzetesen pedig arról tájékoztattak, hogy a DigiTV is készül a sávszélességeket megnövelni. Ha ADSL-hez (vagy még jobb lenne, ha UPC-hez) hasonlóan megnövelnék a letöltési sebességeket, akkor az év szolgáltatója címet nálam az én kis új internet szolgáltatóm vinné el.

Sokan panaszkodtak a szolgáltatás minőségére. Én nálam teljesen jó minden. Ami meglepő volt, hogy PPPoE protokollt használ ez a szolgáltató is. Csak ajánlani tudom ezek után is mindenkinek a céget. Ami igaz, az igaz: sajna sokat kell rájuk várni, de talán megérte így is.

Categories: Általános, Debrecen

Szól A Rádiós Szereplésem » « SouthPark Mac reklám

8 Comments

 1. lol 2Mbit… :D:D

  hát, hajrá! ;)
  lassan megemelik a FELtöltési sávomat 2.5Mbit-re… :P

  ;)

 2. Szegény ember vízzel (se)…. :)

 3. Szuper LOL!!!! Romániaaaaaaaaa ;) :D:D

  MiszterX, ezt már le sem tagadhatod!

 4. :) Hat nem, Debrecen emigyen mar hivatalosan is romaniahoz tartozik :p Mellesleg irtam is :D 82-137-7-105.rdsnet.ro ilyen hostom van. :) Szep… Hatha megismerkedem vkivel aki illetekes es vmi xorposat irok reversnek. Dehat addig ez legyen a legnagyobb problemam. :)

 5. Ezt ugyebar ugy ertetted, hogy Románia mostantól Debrecenhez tartozik… :)

 6. Hehe… akar.

  Amugy erdekes. Mert a stat progim ugye ip alapjan fejt vissza country-t az Hungary Budapestet mond, de a host ami ra van irva az valoban .ro vegzodesu! :D

 7. A tesom is otthon (Romaniaban) RDS-t hasznal. Atszamolva 1300 Ft-ot fizet havonta. Igaz nem korlatlan. Nem tudom pontosan mennyi, de O toltoget nagyobb fileokat le-fel eleg szorgosan, de eddig egyszer sem lepte tul a kolatot. En is elfogadnek egy hasonlot ilyen aron meg korlatosan is.

 8. sziasztok!
  valaki meg tudja mondani, hogy hogyan kell a bekötésnél beindítani az egész dolgot (mac-en)? bementem a system preferencesbe, de nem világos – mivel elég béna és különben is kezdő mac-user vagyok. előre is köszi, vikics

Leave a Reply

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: