Xorp Blog Podcast

DisckTop: Hova tűnik a CD/DVD a gépben?

Hogy mennyire fontos vagy épp hasztalan ez a program azt döntse el mindenki maga. A program maga az új designos iMac gépekkel jelent meg, mint külön letölthető program. Az iMac oldalsó slot-in-es optikai drivejának a működését próbálta animálni azzal, hogy amikor beteszünk egy CD/DVD-t az asztalunkon is beugrik egy élethű korong. Persze ez maga tényleg csak parasztvakítás, de a továbbiakban tovább fejlődött a program funkcionalitása.

Így lehet már minden féle géphez külön beállítani (az optikai meghajtó pozíciója szerint) hol jelenjen meg a kis disk. Ezen túl az audió lemezeket felismeri, a desktopról vezérelve le is játssza, sőt még borítót is keres hozzá, amit ráhúz az asztalunkon látható korongra.

A disk megjelenése lehet zavaró, de áttetszőségét a programban szabadon állíthatjuk, még sok más apróságon kívül.

dicktop

A program lehet zavaró, paraszt vakító, de akár hasznos is. Egy kis demó megtekinthető alul videó formátumban. Ki ki döntse el magában. Az ingyenes és Univerzális program elérhető itt.

Play

Categories: Apple, Informatika

Macians – 2004. december 16. » « Assembler Tanulmányok: Kiterjesztett pontosságú műveletek

1 Comment

  1. Nekem bejött a program de nem a csili-vili képességei miatt. Egyszerűen el szoktam felejteni, hogy cd van a gépben és ez segít abban, hogy garantáltan :) ne felejtsem el és kivegyem. Továbbá az audio cd-knél is jól jön és a lemez nevét is kiírja. Mondjuk nemtudom hosszútávon használni fogom-e de most jó, hogy van.

Hozzászólás

Copyright © 2020 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogger ezt szereti: