CoolBook: Újabb hőmérséklet szabályzó MacBook (Pro)-hoz

Már írtam a smcFanControl programról, amivel a ventilátorok fordulatszámát lehet szabályozni. Kicsit körülményes ez alapján állítgatni gépünket, és nem is sokan vették a bátorságot, hogy használják. Most viszont egy sokkal korrektebb, ámbár ugyan olyan egyszerű programot fogok mindenki figyelmébe ajánlani. A program alapvetően három információt mutat meg nekünk. Először is a processzor milyen órajelen ketyeg, milyen feszültség esik rajta, és ez milyen hőmérsékletet állít elő. Ez mind csak informatív jellegű. Amennyiben nem vásároljuk meg, kemény 10 USD-ért a teljes programot, úgy körülbelül ennyit tudunk alkalmazni belőle.

Ha viszont a teljes verzióval rendelkezünk, úgy lehetőségünk van szabályozni és saját értékeket megadni órajelnek és feszültségszintnek. Ezzel persze erősen tudjuk befolyásolni a fogyasztást (aksi strapabírását), és a leadott hő mennyiségét. Ez a kis program hasznos tud ám lenni sok szempontból, bár hozzá kell tennem itt is ügyeljen ki milyen értékeken akarja gépét hajtani. Akinek szüksége van rá az elérheti a programot itt.

coolbook

Categories: Apple, Informatika

2 Comments

 1. Tápnélküli helyekre tényleg jól jöhet a CPU szabályozás, erre keresni is fogok majd valami jutilityit.
  Viszont ezt nem tölteném le 10 dolcsiért sem, mert találtam egy nagyon frappáns, hivatalos, 1szerű kis progit:
  http://www.macupdate.com/info.php/id/23137
  Az SmcfanControllal ugyan állíthatod a fordulatszámot, de csak egy számot bepötyögve, és egérrel leokézva, ami egy idő után sztem komoly macera. Arról nem beszélve hogy valszeg már későn reagálsz (a gép meg sajna pláne), és hogy folyamatosan nonszensz hőmérsékleti adatokat ír ki…
  A belinkelt csodával viszont baromi eccerűen, az alsó és felső hőmérséklet érték beállításával lehet egy csúszkán állítani hogy háyn Celsiusnál mennyi legyen az 1/min.
  Ami a tuti: azonnal reagál ;)

 2. Ooo… nagyon szepen koszonom. Ezt meg nem ismertem, de a hetvegen szerintem beszamolok rola a blogon is. Megegyszer koszi a szakszeru es bo hozzaszollast.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: