Böngésző tesztek

Ma Laci kollégám kicsit felidegesített a idétlenségével, és hogy, Ő nem akar 2-es firefoxot használni, csináljak vissza neki mindent. :) Az egész herce hurcát nem akarom elmesélni, csak a végét, mert végül is sült ki jó is a dologból. Az hogy Laci mutatott nekem egy link gyűjteményt, ahol böngészőnk minden féle tudását, biztonságát, beállítását ellenőrizni tudjuk.

Az oldalon található linkekkel többek között megnézhetjük java, flash plugineink verzióját, és hogy van e frissebb az adott platformra. Információkat kaphatunk egyes OS-ekre hogyan kell telepíteni javat, flasht. Tesztelhetjük a felugró ablakok tiltását böngészőnkbe, és még rengeteg biztonsági beállítást. Akit érdekel az itt, nézegetheti át a linkeket.

Böngésző tesztek” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Hehe! Ismerős ez a “nem akarom ezt meg azt használni” mert hibás. Csakhogy a frissített verziók nem azért vannak mert több hibát szándékoztak beletenni. És különbenis, CSAK akkor maradsz biztonságban ha nem dugod be a netkábelt a gépbe. Amint bedugtad, legyél bárhol, menj bárhova, csinálj bármit sebezhető vagy. Tökéletes szoftware nincs, csak tökéletesebb. Aki netre mászik legyen ezzel tisztában.

    Egyébként az egyik hibateszter oldalon jártam és leteszteltem 40 hibát a FF2-ben. 40 hibát tesztelt, és mind a 40-et már kivédi. ^^ Hozzáteszem Ubuntu Edgy linux-om van. Ergo a Windowsra jellemző hibákat nem tesztelte, de mivel ha a Windowsra sűrűn érkező összes létező foltozó patchet felteszi az ember, máris kevésbé lesz sebezhető akár van tűzfala, akár nincs. A tűzfal egymagában kevés.

    Sőt mivel ezekkel tisztában vagyok és nem rohanok nagy mellénnyel a falnak, most keresek egy normális vírusírtót linuxra és próbálom saját védelmemet is biztosítani. Attól mert a linuxon a Windowsos vírusok nem futnak attól még a Unix történelemben megismert legkárosabb és legveszélyesebb kártevők a rootkitek még ott lappanghatnak.

    Végeztem ^^

  2. Nos a magam védelmében: nem arról volt szó hogy az ff2 hibás vagy szerintem nem jó. Csak az általam feltelepített pluginok nem voltak kompatibilisak az uj firefoxhoz. De már ez is megoldódott. Csak az érdekelt lehet-e visszabutítani a FF-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük