Bluetooth-os autó

Nagyon hasznos dolognak találom a Bluetooth technológiát. Rengeteg lehetőség van benne, amit talán az ára, talán a gyártókkörében érdektelenség miatt, de annyira nem hálózta még be az életünket mint azt talán kéne. Aki dolgozott már munka, szórakozás kapcsán már gépekkel (manapság már az ember konyhája is tele van kábeleken csüngő elektromos gépekkel )azok jól tudják, hogy milyen gondot okoznak az össze-vissza tekeredő, húzódó kábelek.A hifi, a tv, hálózat nyomtató stb… sorolhatnám még milyen kábeldzsungellel kell mindenkinek (főleg anyukámnak) megküzdenie ha úgymond takarítani akar.

A technika már persze létezik rá, hogy a vezetékek számát minimálisra csökkentsük, mégse nagyon élnek vele. Na most viszont visszakanyarodva a címhez, egy nagyon aranyos (igazából felesleges :] ) kis szerkentyűre akadtam rá. Egy kis autó amit bluetoothon keresztül lehet irányítani. Így akár telefonról, akár bluetoothal rendelkező számítógépről is irányíthatjuk azt.

Íme:

CAR-100 Bluetooth™ autó

Bluetoothos kisautó

  Nem mindegy, hogy mit vezet. A CAR-100 Bluetooth™ autó igazán szórakoztató tartozék. A CAR-100 töltéséhez és vezérléséhez használja Sony Ericsson Bluetooth™ mobiltelefonját, és a hosszú órákon át tartó szórakozás garantált. A játékok többé nem csak egyszerűen egy újabb szoftvert jelentenek.

Jellemzők

  • 10 méteres hatótávolság
  • Bluetooth™ 1.1
  • Telefonról vezérelhető
  • Tápellátás a telefonról

Kapható színek

  • Fehér/zöld

Okos kis dolog, van windows-os és Mac-es irányító progija is. Sajnos az ára viszont ahhoz képest hogy semmit sem tud elég borzasztó. Ahogy láttam 20.000 és 25.000 Forint közötti árakon lehetett kapni. A dolog viszont felkeltette az érdeklődésemet, hisz lehet mindenféle LEGO-s összeépíthető dolgokról hallani. Talán össze lehetne, egy elektromotort, „hidraulikus karokat”, kamerát, úgy építeni, hogy egy programot írva rá lehessen irányítani? Érdekes. Ilyennek PL örülnek ha egy órán ilyenekkel lehetne foglalkozni. Addig keresgetek a témával kapcsolatban valamit…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük