BitTorrent a Mac Os X része lesz?

Egy internetes magazin megbízhatónak titulált értesülései szerint az Apple azt fontolgatja, hogy MacOS X operációs rendszere következő kiadásába szorosan integrálja a BitTorrent néven ismert fájlcserélési technológiát. A belső forrásra hivatkozó hír szerint a Leopard kódnevű MacOS X 10.5 nem csak tartalmazni fogja az adatállományok megosztására használható technológiát, de jutalmazni is fogja az annak használatát aktívan támogató felhasználókat.

Ha a hírek igaznak bizonyulnak, azok a felhasználók akik engedélyezik majd az Apple számára, hogy internet-elérésük egy részét a cég a fájlcserélő technológia segítségével az operációs rendszer frissítéseinek terjesztésére, illetve iTunes szolgáltatásának részeként különböző számok sugárzására használja fel, különböző kedvezményeket vehetnek majd igénybe az Apple internetes áruházaiban, illetve hamarosan beinduló telefonszolgáltatásában is.

A hír szerint egyébként a technológia elődjét a MacOS X fejlesztői már az operációs rendszer legutolsó, 10.4-es verziószámot viselő "Tiger" kiadásába is beépítették volna, végül azonban a koncepció kiforratlansága miatt a szoftver végleges változatába nem került bele. Ugyanakkor a fejlesztők szerint sikerült megoldaniuk az eddig sarkallatos pontokat, így semmi sem állhat – legalábbis technológiai szempontból – a fájlcserélő a MacOS X 10.5-ös változatában történő szállításának.

Saját véleményem szerint hatalmas újdonság lenne ez az Apple részéről. A Torrentezés elve forradalmi, de eddig a Free és Warez közösségeken, akik átütő sikert értek el vele máris. Persze a Torrentezésből sokan csak annyit látnak hogy illegális (főleg a hazai befolyásos macesek), és hogy alig jön pár kbites sebességgel. Kérem szépen ez nem így van, és én nagyon támogatom hogy torrent alapokra kerüljön sok hálózati dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük