Berlini emeletes buszok

A másik dolog amiről mindenképp írnom kell a két hétről három hétre terebélyesedő berlini kiküldetés kapcsán az a buszok. Gondolom az mindenkinek megvan, hogy Londonban meghatározó jelenségek voltak a piros emeletes buszok. Na most ezek a buszok megtalálhatóak Berlin utcáin is, persze más formában.

Az utcákon tekeregve először azt hittem, ezek csak spéci turista buszok, és valóban vannak a közlekedési vállalattól független emeletes városnéző buszok. Ezek mellett viszont dobtam egy hátast, amikor megláttam a felszámozott egyen sárga, emeletes berlini buszokat.

Gondoljuk el, nálunk a csuklós buszok a divatok, ahol több mint a társaság fele áll, zötykölődik, a csukló miatt külön kihívás a hosszú járművet manőverezni a szűk utcákon.

Na itt nem hátrafelé terjeszkedtek hanem felfele. A buszokon a sofőr mögött van a felmenő mini csigalépcső, és egy a busz hátuljában. Fent persze egy 180cm magas embernek már nem lehet kiegyenesedni, de mindenképp megéri felmenni. A kilátás szebb, rálátsz mindenre, és hát na! EMELETES! :)

Számomra nagy élmény volt, és borzasztó ötletesnek tartom, talán egyszer elkezdenek a magyar közlekedési vállalatok is potenciát látni az ilyen megoldásokban. Én értékelném.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük