Az Apple bemutatta a videós iPod-ot

Az Apple szerdán bemutatta a nagy nyilvánosság számára is iPod sorozatának legújabb, immár videós képességekkel is felvértezett tagját. Az alig néhány héttel az iPod Nano piacra dobását követően bemutatott iPod Video segítségével a felhasználók már nem csak zenei állományaikat, hanem klipjeiket, sőt, akár kedvenc TV-műsoraikat is magukkal vihetik és élvezhetik utazás közben.

Az iPod Video belsejében egy 30 ill. nagyobb változatában egy 60 GB-os merevlemez gondoskodik a multimédiás állományok tárolásáról, amelyek visszajátszásához egy 320×240-es színes kijelzőt használ fel. Az eszközre optimalizált formátumban a gyártó szerint akár 150 percnyi anyag is tárolható az új iPod-on, amely többek között a tárhellyel igen takarékosan bánó MPEG-4 és H.264 videókódolási módokat is ismeri.

Az iPod Video-hoz kiegészítőként az Apple egy infravörös távirányítót, valamint egy dokkolóállomást is kínál, amely elsősorban az anyagok a PC-ről történő feltöltésében segít a felhasználóknak. Utóbbiak saját videóik mellett az Apple iTunes zeneboltján keresztül megvásárolhat zenei klipeket is tölhetnek majd az eszköre, és tervbe van véve egyes népszerű TV-sorozatok epizódjainak az iPod Video-ra szánt formátumban történő árusítása is. Utóbbiakhoz várhatóan epizódonként nem egészen 2 dolláros áron lehet majd hozzájutni.

A 30 GB-os merevlemezzel szerelt iPod Video 319, míg a a dupla kapacitású változata 429 euróért lesz kapható, fehér illetve fekete borítású változatban. Több információ itt.

iPod Video

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük