Apple Mac mini számítógépének különleges külsejéhez illesztik legújabb kiegészítőik dizájnját a gyártók: mind az ADS Tech, mind a Belkin külső bővítője toronyszerű felépítést tesz lehetővé, pontosan passzolva a Mac mini stílusához.

Az ADS Tech meghajtókitje tulajdonképpen egy külső “keret” 3,5 hüvelykes merevlemezek számára, melyek USB 2.0 porton keresztül csatlakozhatnak az Apple legkisebb Macintosh számítógépéhez. A minössze 5 cm magas kiegészítő a Mac mini alatt, vagy akár rajta is elhelyezhető, színében és kialakításában is pontosan illik a mini számítógéphez.

ads.jpg

Szintúgy a külcsínt tartotta szem előtt a Belkin is, amikor kétféle USB-port bővítőjét megtervezte. A négy darab USB 2.0 portot, illetve bővebb változatban plusz két darab FireWire portot is tartalmazó kiegészítők úgymond kötelező darabok a Mac minihez, a számítógépen ugyanis csak két darab USB2.0 port és egyetlen FireWire port kapott helyet, ez pedig ma már mondhatni semmire sem elég.

belkin.jpg

A januárban piacra dobott új Macintosh, a Mac mini könnyedén meglovagolhatja az iPod lejátszók sikerét és számos új vásárlót hozhat az Apple számára, akik eddig sokallták a Macintosh gépek árát. A Mac mini az Apple Mac OS X operációs rendszer legutóbbi verziójával, a Tigerrel együtt kerül piacra, melyhez iLife ’05 programcsomagot is mellékelnek, mely multimédiás szoftvereket tartalmaz.