Az Apple bemutatta a .Mac online szolgáltatás legújabb, továbbfejlesztett változatát, mely a Mac hagyományos egyszerűségét és eleganciáját az Internet-szabványokban rejlő erejével ötvözi, hogy a személyes információk, képek és videók megosztása, az ismerősök közötti kommunikáció minél egyszerűbb legyen. Az új szolgáltatások között olyan lehetőségek jelentek meg, mint a .Mac Groups, mely lehetővé teszi egyéni csoportok, közösségek kialakítását; továbbfejlesztett .Mac Backup adatmentési rendszer; illetve összesen négyszeresére növelt iDisk és e-mail tárkapacitás.

A legfontosabb .Mac újdonságok
.Mac Groups: A .Mac előfizetők most már saját on-line közösségeket hozhatnak létre, melynek segítségével könnyedén oszthatják meg anyagaikat, tehetik hatékonnyá csoportos kommunikációjukat. A .Mac csoportok tagjai egyetlen közös címen keresztül küldhetnek üzeneteket a csoport minden tagjának, illetve közös iDisk tárterületet és iCal naptárat használhatnak.

Backup 3: Az alapoktól újratervezett .Mac Backup egyszerűbb beállítást, gyorsabb és akár önműködő mentéseket tesz lehetővé. Az új szolgáltatások között megjelent az iLife anyagok, a saját Home könyvtár és más fontos Mac OS X elemek mentésének lehetősége. A beépített Mac OS X ˝Tiger˝ Spotlight kereső segít a biztonságos tárolásra érdemes anyagok keresésében; a fokozatos mentési algoritmus pedig a mentési idő és a tárterület-igény csökkentésében.

Megnövelt tárterület: .Mac előfizetők számára már a korábbi kapacitás négyszerese, összesen 1 GByte tárterület áll rendelkezésre a levelek és más dokumentumok tárolására, míg a .Mac Family Pack vásárlói már 2 GByte területtel gazdálkodhatnak.

Francia és német felület: Az eddigi angol és japán nyelvű felhasználói felület mellett már francia és német nyelven is használható a teljes .Mac rendszer.

Az új szolgáltatások mellett a .Mac továbbra is kínálja a bevált HomePage programot az egyszerűen csábító személyes webhely létrehozásához; az iDisk virtuális tárterületet, mely bárhonnan hozzáférhető; a .Mac Sync mechanizmust, melynek segítségével bármely Mac OS X rendszerről elérhetők a személyes beállítások, naptár és címtár; a hirdetésektől mentes .Mac Mail levelezőrendszer; valamint az Apple szoftverek megismerését segítő Learning Center.