Airport Express + HDD = Time Capsule

A Leopard új biztonsági mentű funkcióját, a Time Machine-t már annyi helyen bemutatták, én is írtam róla. A végleges változatban viszont le lett tiltva a hálózati meghajtókra való mentés. Elvileg problémák is adódtak vele, de gondolom ezt azét azóta javították, azóta információnk nincs róla.

time capsule

Most viszont az Apple gondolt, egyet és egy új termékként bemutatott egy eddig is ismert Airport Extreme terméket, amely tartalmaz egy 500GB-os vagy 1TB-os meghajtót is. (Ami persze hivatalosan támogatottan az Airport Extreme-hez is csatlakoztatható gond nélkül.) Ennek a beépített tárolónak azért van jelentősége, mert az Apple csak ehhez a termékhez garantálja, és persze csak erre engedélyezi hivatalosan a TimeMachine külső hálózati meghajtóval való használatát.

Maga az eszköz nem sokban különbözik sima „router” tudású modelltől:

Specifikációk:

    – 1 db Gigabites Ethernet csatlakozó DSL, vagy kábel modem részére
    – 3 db Gigabites Ethernet csatlakozó helyi számítógépek részére
    – USB csatlakozó nyomtatónak, vagy külső USB tárolónak
    – WPA/WPA2, WEP (40 és 128-bites) támogatás
    – „MAC” hálózati cím szűrés
    – NAT tűzfal
    – RADIUS hitelesítés támogatás
    – 802.1X, PEAP, LEAP, TTLS, TLS, FAST
    – Idő alapú hozzáférés kezelés

Konfigurációk:

    – 500 GB (7200 RPM) tárhely: 299 USD
    – 1TB (7200 RPM) tárhely: 499 USD

Magával a termékkel nincs problémám, semmi kifogásom nincs azzal, hogy van olyan Airport Extreme amiben beépítve is van merevlemez. Az viszont már erősen bassza a csőröm, hogy egy softwares probléma megoldásához a megoldás egy új hardware termék bevezetése. Mondván ezt vedd meg és úgy működik.

Természetesen biztos lehet benne mindenki, hogy hamarosan létezni fog majd egy mini howto, amiben le van írva, hogy melyik filet kell editálni ahhoz, hogy ez bármilyen hálózati helyre megoldható lehessen. Addig is ne tessék engem félreérteni, ha valakinek tetszik az Apple Extreme, mint nekem is, viszont meg akarja spórolni, a külső USB-s HDD csatlakozását, helyét, fogyasztását. Az nyugottan vásároljon ilyet.

Bár azt továbbra se értem miért nem lehetett Airport Extreme+ vagy Airport Extreme with HDD a termék neve, miért Time Capsule lett, mint egy teljesen új termék. :)

A hivatalos oldala elérhető itt.

Airport Express + HDD = Time Capsule” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Szerintem jó a time capsule név.
    Egyértelműen pozícionálja mit és miért.

    Nekem is hiányzik a leóból a külső hálózati vinyóra mentés, mert nekem is wifin lóg a hdd, és laptoppal tényleg ez a legkellemesebb megoldás.
    Talán ezért is nicns még fönt a leó…

    A termék egyébként tök jó, lehet, hogy egyszer lecserélem majd az itthoni router hdd kombót.
    Ha lesz n-es wifi a gépemben is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük