A Sun által támogatott platform lesz a Mac OS X

Ezt a hírt külön Laci barátomnak szánnám. :) A hír igazában egy Mac-es támogatás kezdetét taglalja. Az OpenOffice sajnos nem népszerű Mac-en, pont a csúnya, lassú, és bonyolult felépítés miatt, ami javarészt az X11 alapnak köszönhető. Viszont példa értékű dolog, hogy a SUN hivatalosan emberekkel támogatja meg a project Mac-es fejlődését.

Egy blogbejegyzés szerint a Sun hivatalosan is megtámogatja az OpenOffice.org eddig közösségi formában fejlesztett natív Mac OS X-es (Aqua) portját. Két Sun-os mérnök fog teljes munkaidőben együtt dolgozni az eddigi fejlesztőkkel. A Mac OS X port vezetője, Eric Bachard, a fejlesztés jelentős felgyorsulását várja ettől a lépéstől. A bejelentés váratlanul érkezett.

Azt nem tudom az OpenOffice ennek köszönhetően, mennyire lehet népszerű a jövőben, többség az Apple-től vár forradalmi, és lenyűgöző irodai alkalmazást. Ami biztos, az nem fog ártani, ha van alternatíva, így én szurkolok a srácoknak!

OpenOffice Aqua

Magának az események igazán nincs is akkor jelentősége, a mögöttes dolgok, miszerint híres és elismert cégek is foglalkoznak a Mac-el, és támogatásával jelenti a meglepő fordulatot. Talán eljöhet az idő, amikor a meghatározó programok nagy része Mac Os X platformra is elérhető lesz?

A Sun által támogatott platform lesz a Mac OS X” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük