24 megabites Internet-kapcsolat – havi 9000 forintért

Miközben itt Magyarországon még jellemzően kilobitekben mérik az átlagos szélessávú kapcsolatok adatáteresztő képességét, a tőlünk nyugatabbra fekvő országokban már jó ideje inkább megabites vonalakra fizetnek elő az otthoni felhasználók is. Ráadásul mindezt azonos – vagy esetleg még alacsonyabb – áron tehetik meg, mint amennyire a honi cégek sarcolják a netezni kívánó magyar polgárokat.

A legújabb figyelemre méltó ajánlat ezen a téren a brit Be nevű szolgáltató extra-szélessávú szolgáltatása, amely nem kevesebb, mint 24 megabites (24576 kbps) kapcsolatot kínál a gyors internetre vágyó felhasználók számára – és mindezt havi 24 fontért, azaz kevesebb, mint 9000 forintnak megfelelő összegért.

A szóban forgó előfizetés keretében szerezhető hozzáférés sebessége olyan hatalmas, hogy nem jelent problémát rajta keresztül akár HDTV minőségű televízióadások nézése sem, méghozzá úgy, hogy ez effektív közben nem lassítja ill. rontja az ezzel párhuzamosan folytatott a webezés vagy az ingyenes internetes telefonbeszélgetés sebességét ill. minőségét.

A kapcsolaton keresztül természetesen megfelelően gyorsan lehet feltölteni adatokat is: 1.3 megabites sebességgel, amely nagyobb, mint a közel azonos összegért Magyarországon megkapott internet-elérésen elérhető maximális letöltési (!) sebesség.

Azt, hogy a szolgáltató a fent említett, forintban kifejezve is csak négyjegyű előfizetési díjért cserébe ráadásul egy vezetéknélküli (!) – mellesleg VoIP telefonok közvetlen csatlakoztatására alkalmas – routert is biztosít ügyfelei számára, már csak zárójelben jegyezzük meg.

A Be szolgáltatását Nagy-Britanniában egyelőre csak a nagyvárosokban fogja majd kínálni. London nagy részében például már jelenleg is elő lehet fizetni az extra-szélessávra, de hamarosan más brit városokban is kiépül a hipersebességű kapcsolatok biztosításához szükséges infrastruktúra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük