Bleep: BitTorrent alapú titkosított csevegés

Az internet a kezdetek óta a kommunikációról szól. Az internetnek hála akár valós időben is tudunk üzeneteket küldeni egymásnak. Pont ennek köszönhető, hogy a kezdetek óta nagyon híresek a chat, vagyis a beszélgető alkalmazások. Valamilyen programot letöltöttünk, beregisztráltunk vagy csak szimplán beléptünk, és máris tudunk írogatni annak a személynek, aki szintén oda csatlakozott ahova mi. Mi volt a közös ezekben? Minden információ átmnent egy központi rendszeren és csak akkor tudtál beszélgetni, ha a társad is azt a csevegő programot használták és oda csatlakoztak ahova Te is.
„Bleep: BitTorrent alapú titkosított csevegés” olvasásának folytatása

Saját Képregény: London 2015

Egy kiránduláson számtalan kép készül. Valljuk be őszintén a legtöbbje elég komikus, és önmagában értelmezhetetlen helyzeteket mutat be. Többnyire ezek mind törlésre vannak ítélve. Én ezeknek a képeknek is próbálok helyet találni, és felhasználni őket egy vicces képregény formájában. A képregény története többnyire a kirándulásról szól, viszont valami abszurd cselekményt, vagy eseményt mutatva be. Legutóbbi London 2015-ös íráshoz is készítettem egy ilyen képregényt.
„Saját Képregény: London 2015” olvasásának folytatása

London 2015

Anglia és London régóta kísért engem. Iskolás éveim alatt az volt az a hely, ahova a jobb anyagi helyzetben lévő családok tanulmányi kirándulásra küldték a gyerekeiket. Amiről minden angol tanárom álmodozott, és amiről olyan sok idillikus tananyagot hallottam az óráimon. Mikor felnőttem, akkor ez a zöld mezős nyugalom szigete átváltozott a munkavállalók Mecca-jává, ahova mindenki eljut és kis tehetséggel is világkarrierre lehet szert tenni. Az utóbbi években pedig London és vele Anglia egy pár tízezer forintért hirdetett Wizz Air jegyért is elérhetővé vált. Ennek ellenére én 31 évig vártam arra, hogy oda jussak. A baloldali közlekedés, a királyság, és a „fish and chips” hazájába.
„London 2015” olvasásának folytatása