Xorp Blog Podcast

Month: február 2012 (page 1 of 2)

SUN/Oracle Gépek technikai rajzai

Nagyon megörültem, amikor rábukkantam a gurkulindia.com oldalra. Egy hihetetlenül jó, és széles látókörű oldal technikai értelemben. Az oldal designja kicsit nyers, de tartalmilag briliáns. Itt találtam rá, egy számomra kincset érő gyűjteményre.
Continue reading

Solaris 11 Automated Installer

Eljött ugye a Solaris 11 kora, és ezzel az Oracle lecserélt jó néhány réginek számító technológiát. Már írtam a JET-ről, ami a Solaris 10-en a hálózati installációt tette lehetővé. Solaris 10-et ezen túl is csak JET-el lehet telepíteni, viszont Solaris 11-et már az új Automated Install-er. Az Oracle teljesen ki kívánja ölni a régi SUN technológiákat, többek között ezért sem kompatibilis visszafele a tool. Nézzük akkor részletesen mit is, és hogy is tudunk véghezvinni ezzel az új eszközzel.
Continue reading

Veritas Storage Foundation 6.0 új funkciók

A Symantec 2011 novemberben hivatalosan elérhetővé tette a Veritas Storage Foundation 6.0-s verzióját. Sok hibajavítás és funkció megjelent benne, viszont én a DEDUPLIKÁCIÓ támogatását fogom most kivesézni.
Continue reading

AIX Error Report és Logolás

Az eddigi írások alapján elég sok dolgot meg tudunk már oldani AIX rendszereinken. Viszont az ördög sosem alszik, több esetben hibába ütközhetünk, vagy a már jól beállított rendszerünk kezdhet hibákat generálni. Ilyenkor minden adminisztrátor elkezdi a “logokat” nézegetni, “error-ok” után kutatva.
Continue reading

AIX Backup megoldások

AIX kapcsán már annyi fontos dolgot be tudtunk állítani, hogy most vizsgáljuk meg annak a lehetőségét, hogyan tudjuk menteni a beállított rendszerünket. Erre az AIX alapból is kínál eszközt, és természetesen használhatunk 3rd party termékeket is.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑