Xorp.Hu elérhetetlen

Kedves olvasók!

Sajnos a Xorp.Hu domain nem az én tulajdonomban volt, sajnos hosszú idő alatt se sikerült a nevemre íratni, és most jött el az ideje, hogy a „birtokosánál” lejárt az élettartama. Újra kell regisztrálnom, ami viszont azt jelenti, most egy rövid időre nem lesz elérhető a régi linken egy xorp-os host se. Valószínűleg, ha ezt a a bejegyzést olvasod, az általad használt DNS server nem frissítődött, azért teheted meg. Hamarosan neked se lesz elérhető. Mindenki türelmét kérem, amilyen hamar lehet visszatérünk.

Macians – 2007. március 29.

Előre láthatólag, most hosszú időre ez a bejegyzés fogja zárni ezt a kategóriát és az Podcast szálat is. Sajnos egyedül nincs kapacitásom, és időm rögzíteni az élő adásokat, és azokat lekódolni, majd közzétenni az interneten. Sajnos a Fix.TV-től továbbra se lehet kicsikarni, semmilyen reakciót, és amennyire látom az adás visszaminősült egyszerű TV-s műsorrá. Bízom benne, hogy a fent lévő kicsivel több mint két évnyi, három évet is átölelő részek sok Macintosh felhasználónak és a Macintosh világával ismerkedőnek hasznos, hasznos volt, és hasznos lehet. A mostani adás is az előzőhöz hasonlító, promóciós videók összevágásából áll és Marci hozzászólásaiból. Az eredeti letölthető innen. Témák: Mac-ek régen és ma, 300 című film, Cebit 2007, Garageband

Play

Macians – 2007. március 15.

Na igen, befejeződött egy korszak. Bár 2006 elején abbamaradt Macians adások után sok-sok adás ment a TV-be, ezt tudtommal sehol sem publikálták interneten. (Ha valakinek lenne birtokában itt nem szereplő adás kérem juttassa el hozzám). A továbbiakban a Macians néven futó, ám már csak Marci közreműködésével összeállított adásokat lehet megtekinteni. Ezen adások szöges ellentétei az eddigieknek. Többnyire Apple reklámokból, prezentációkból összevágott anyagokról van szó, amit Marci hangja kommentál. Az eredeti videók megtalálhatóak itt. Ezen adás témái: Vista vs. Tiger, Iphone vs. Pda Telefon, Ipod Flea, 300 című film előzetes

Play

PHPture: Aperture library weben

Az Aperture népszerű Mac-es, fotós utómunkálatokhoz való programot sokan használják. Az itt kezelt képek megosztása viszont többnyire nehézkes, mert különféle exportálással minőségbeli változáss is járhat. A következő alkalmazás segít abban, hogy Aperture-ben kezelt képeinket, egyszerűen webes felületen tudjuk közzétenni.
„PHPture: Aperture library weben” olvasásának folytatása

Macians – 2006. február 9.

Különleges adás következik. Azért különleges, mert ez az utolsó olyan adás ami nekem megvolt. Természetesen van még meglepetés, mert még folytatódik ez a szál… Majd meglátjátok mivel. A mostani adásban is Marci a műsorvezető. Társai: Szalu és Marci. Témák: Új témák ráhúzása az alap rendszerekre, EU büntet, iTunes Music Store helyzet, IBM PowerPC 6-os processzor hírek, weboldalak szerkesztése iWeb segítségével, játék: Jedy Academy, Captain FTP.

Play