Új Blog Featurek és linkek

Két új dolgot szeretnék bejelenteni (plusz egy régebbi ráadást) a blog szolgáltatásaival kapcsolatban. Első sorban a hozzászólások egyszerűsítését, és használhatóságára irányulnak a fejlesztések. Első körben a spamelések kivédésére, mostantól egy hitelesítő kódot kell majd minden hozzászólás után írni, mert csak a képről leolvasott rövid szó (amely minden esetben más és más) helyes megadásával küldhető el a hozzászólás, remélem ez a 4,5 karakteres dolog senkit nem fog elrettenteni a bejegyzések kommentálásától. Ez az egyik.
„Új Blog Featurek és linkek” olvasásának folytatása

2006 tavaszi szemeszteri vizsgák teljesítve

Kérem szépen megvan. Az összes vizsgánk megvan a Digitális Technika szigorlattal együtt. Nem mondhatom, hogy könnyű volt, de azt se hogy ennél nehezebb nem is lehetett volna. Én még át-át bukdácsoltam mindenből, Sobee viszont most is bizonyított és még jó átlagot is harcolt ki magának (ha még számítana is). Az utolsó hetekre tolódtak el a keményebbnek számító vizsgák. Pánovics mesternél én kétszer is megméretettem magam adatbázisokból, majd kétszer szigorlatoztam, és végül kétszer Mesterséges Intelligenciák vizsgának is nekifutottam.
„2006 tavaszi szemeszteri vizsgák teljesítve” olvasásának folytatása

Koffein adatbázis

Gondolom sokan vannak rajtam kívül is akik különböző koffein, és más energiában gazdag italokat fogyasztanak, hogy néha jobban bírják a strapát. Nem túl közismert, hogy nem csak a kávéban, és más kifejezetten erre specializálódott italokban van koffein (akár jelentős mennyiségben is), hanem más közismert italokban is. Erre találtam egy táblázatot, ami ezen adatokat próbálja kategorizálni ismert italokban. Meglepő néha miben mennyi koffein található. Akit érdekel a táblázat katt ide.

iSpazz – iTunes billentyűvilágító

Egy új elég haszontalan, de annál látványosabb alkalmazásra bukkantam. Ez nem más mint egy iTunes plugin végül is ami a zeneszám ütemére villgotatja a PowerBook/Macbook Pro háttérvilágításos billentyűzetét. Egy újabb dolog amivel lehet felvágni. :) A program elérhető, és ingyen kipróbálható. Persze mindenki saját felelősségére, mert benne van a pakliban, hogy ez a villogtatás károsan befolyásolja a háttérvilágítást.
„iSpazz – iTunes billentyűvilágító” olvasásának folytatása