2006 Ajándéklista

Már tavaly is készült egy ilyen lista a születésnapom előtt. A célja akkor is kettős volt. Első sorban magamnak szól, hogy emlékeztessen az időnként belém nyilaló érzésre, hogy de szükségem lenne valamira. Másod sorban kedves barátaimnak, akiknek külön kihívást jelent valami olyan ajándékot kitalálni, amivel meglephetnek alkalom adtán. Ez a lista senkinek se kötelező érvényű, én minden másnak nagyon örülök, hisz a szándék a fontos. Egy valamire kérnék meg viszont mindenkit. Ahol feltüntetem, hogy ezt és csak ezt szeretném, ott nem azért teszem, mert kényes vagyok, hanem többnyire technikai okok miatt, tehát ugyan olyan, de más terméket légyszives ne vegyetek. Ennyi, és akkor lássuk a listát (Árak az én általam ismert hivatalos bruttó árak, ennél olcsóbban és drágábban is be lehet szerezni őket):

* March Of Penguins 1,5m x 2,5m-es poszter
* Napszemüveg. Normális, vékony keretes. Fontos hogy a szára olyan legyen, hogy kihajtani, és összecsukni úgy lehessen, hogy beugorjon a kinyitott és összecsukott állapotába (mintha rugós lenne), ergó nem lehet félig összecsukva eltörni és karcolni.
* Memória kártya fényképezőbe, Sony Memory Stick Pro 1GB memóriakártya. Ára: 17.990 Ft Bővebben itt.
* Memória kártya telefonba, microSD 1 Gb memória kártya. Ára: 13 736 Ft Bővebben itt.
* 20″ Apple Cinema Display Ára: 229.800 Ft Bővebben itt.
* Egy hatalmas csoportkép az “összes” barátomról, természetesen dedikálva.
* Apple Bluetooth Mighty Mouse. Ára: 19.800 Ft Bővebben itt.
* Apple Bluetooth Billentyűzet. Ára: 16.800 Ft Bővebben itt.
* Apple PowerBook 17″ Akkumlátor
* USB-s asztali lámpa (unom, a rengeteg elfoglalt konnektor helyet) Ára: 3.821 Ft Bővebben itt.
* Webcam Nortek WebCam 300, vagy Nortek Element ONE 300 (Mást helyette légyszi ne vegyetek). Ára: 8.748 Ft, 8.500 Ft Bővebben itt, és itt.
* Bluetooth Headset Motorola HT820 (fontos, hogy bluetoothos, és ilyen sztereó legyen, na és persze menjen mac-el is, mást légyszi ne vegyetek) Ára:19.489 Ft Bővebben itt.
* Színes Videós 80Gb-os iPod. Ára: ?? Bővebben itt.
* Lokis laposüveg. Ára: 2.900 Ft Bővebben itt.
* Router DrayTek Vigor 2800VG (VPN, QOS, VOIP, USB, ADLS, WIFI) Ára: 48.840 Ft Bővebben itt.
* Multifunkciós nyomtató, Canon PIXMA MP800R (Wireless, Ethernet, Bluetoothos nyomtató, scanner, fénymásoló, cd/dvd nyomtató) Ára: 93.548 Ft Bővebben itt.
* Macbook Pro 17″ (Álmaim Notebookja) Ára: 798.000 Ft Bővebben itt.

Könyvek:
* 1 éves Linuxvilág előfizetés. Ára: 14.813 Ft Bővebben itt.
* Büntető törvény könyv (BTK), Magyar Köztársaság Alkotmányának hatályos kiadásai.
* Isaac Asimov féle 7 kötetes Enciclopedia Galactica sorozat. Ára: 7 x 3.500 Ft. Bővebben itt.
* Rideg Sándor – Indul a bakterház. Ára: 1.131 Ft Bővebben itt.
* Dan Brown – A megtévesztés foka. Ára: 2.633 Ft Bővebben itt.
* Dan Brown – Angyalok és Démonok. Ára 2.633 Ft Bővebben itt.
* LEWIS, C. S. – NARNIA KRÓNIKÁI 6. – AZ EZÜSTTRÓN. Ára: 1891 Ft Bővebben itt.

2006 Ajándéklista” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Huh, ez nem semmi :D
  Egyfelől értem miért csináltad, másfelől meg elég maximalista vagy hogy ennyire utánnajártál az „ajándékoknak” :D
  És az árak sem utolsók… :D

 2. Hat igen, sajnos elegge szeretem a speci es high end kategorias igenyeim szoktak lenni. Kedvenc szamtech eladom, JOS, mindig megremul ha meglat, es elore fel mit fogok kerni tolle. :)

  Mint irtam valamelyest magamnak is szol a felsorolas, ezert raktam ki linkeket, ne keljen ujra es ujra megkeresni oket. :) KB ennyi, te mivel akarsz meglepni??? :))

 3. Szép dolgok. Mighty-t felejtsd el, ha azt kapsz valakitől, akkor kezdj el gyanakodni.. :) A BT billentyűzet nagyon jó, vettem 1et én is mult7en. Most hogy így említetted, írok róla 1 testet, hátha valaki elolvassa :)

 4. Mighty-t csak szeretnek, nekem nem holnapra kell… :) ezek csak celkituzesek, hogy legyen ertelme a robotalasaimnak. :)

  A tesztet en midnenkepp elolvasom!!!! csinald!

 5. Értem én!!! Mighty az egerek szégyene.. 3 hónap után megy a kukáb, mert tele megy a görgője kosszal és használhatatlan lesz.. ezért mondtam! Még valami: A WORLD PEACE hol marad a listáróóól???? :)

 6. Ertelek, azert nekem tetszik es valamelyes fontos a scroll az eletembe.

  A vilagbege meg majd olyan 40 korul jon, most meg csak 23 leszek :D

 7. Jelentem, én szétbeleltem a Mighty egerem, és sikeresen kipucoltam a görgőjét. Most jobban megy mint újkorában. Ha az embernek sikerült kifeszítenie az egér alján levő külső gyűrűt (ami ragasztva van) akkor onnantól kezdve már gyerekjáték, és egy kis tisztítószer kérdése. 10 perces munka, és őszintén, leszámítva a gyors amortizálódását, a Mighty görgőjénél jobbat még nem láttam.

 8. Így van. Mindent lehet, csak akarni kell.
  Egyébként irónikus, hogy amennyire híres a könnyű kezelhetőségről az Apple, pont annyira híres arról, hogy amit nem arra terveztek hogy szétszedd, azt általában nem is szeded szét egykönnyen. :D

 9. A Mighty-t (USB) én is betettem egy dobozba és azóta is ott porosodik. Szerintem katasztrofális. Logitech MX1000 az igazi jó egér (BT).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük