GarageSale a Maces eBay midnenes

Aki rendszeresen használja az eBayt, és persze töb különböző kategóriában is érdekelt az könnyedén eltud veszni az információ áradatban, és követhetetlenné válnak az események, és így le lehet csúszni jó üzletekről is akár. Magára az eBay használatának megkönnyítésére kezdték el fejleszteni a GarageSale programot is Mac Os X alá. A program egyszerű, és áttekinthető de szép dísze is az oprendszerünknek. Elsősorban a hirdetések feladását könnyíti meg nekünk, mert egy több mint elég szövegszerkesztő funkcióval rendelkezik, amiben tetszés szerinti hirdetésszövegeket tudunk kreálni megnyerő designal. Ezekbe a szövegekbe pedig tetszés szerint rakhatunk képeket is, akár a winyónkon lévő képekből, akár iSightunkal készített képeket.
„GarageSale a Maces eBay midnenes” olvasásának folytatása

iftop a netmonitor

Nagyon fontosnak tartom, főleg adminisztrátori szemszögből, hogy egy(vagy több) interfacen ellenőrizni tudjuk, az éppen aktuális adatforgalmat. Honnan, (milyen portról), hova, milyen portra megy épp adatforgalom, épp milyen sávval folyik a két pont között adat, és eddig összesen mennyi volt eddig. Körülbelül ennyi elvárásom van egy programhoz, amivel a hálózati statiszikát akarom ellenőrizni. Minden egyéb csak plusz.
„iftop a netmonitor” olvasásának folytatása

Hol a csapatunk?? Avagy Donyeck még kettőt vágott

Hát kérem, ilyen meccsen még tényleg nem voltam. Már Sobeejéknél gyülekeztünkbe furcsa hangulat kerekedett, mert hát Sobee apukája, aki eddig mindíg a csapat győzelmét várta, bejelentette, hogy na most ő se bízik és talán ilyen még nem is volt. Na mind1. Kicsit esőre is állt a kép, legalábbis olyan hűvösösre. Mi elindultunk, és mentünk is szakadatlan. Tiszteletjegyünk volt, de viszonylag könnyen meg lehetett biznicelni, hogy oda menjünk ahova szeretnénk!Köze Encsivel is sikerült összefutni. Leültünk a helyünkre, és vártunk, hogy legyen valami. Nem voltak nagyon sokan. 7000 fő lehetett talán kint.
„Hol a csapatunk?? Avagy Donyeck még kettőt vágott” olvasásának folytatása

RatDVD – menüvel, extrákkal együtt betömörített DVD-filmek

RatDVD néven került ki az Internetre az a szoftver, amely valószínűleg minden jogvédő rémálmát testesíti meg, írtam még egy hónappal ezelőtt. Az azóta már többször megújult alkalmazás azt ígéri, hogy a komplett DVD-t eltárolhatjuk tömörített formátumban, az összes kiegészítő szolgáltatással (extrával) együtt. A fejlesztőcsapat vezetője, aki névtelenségben szeretett volna maradni, akkor úgy nyilatkozott, hogy nem a file-cserélők kedvében akartak járni, egyszerűen szerették volna az emberek számára felkínálni a kompakt DVD-archiválás lehetőségét. Azt azonban a kóder is elismerte, hogy bizonyára fogják illegális célokra használni a RatDVD-t, éppen ezért döntöttek úgy, hogy anonimek maradnak.
„RatDVD – menüvel, extrákkal együtt betömörített DVD-filmek” olvasásának folytatása