SSH Helper – Maces ssh kiegészítő

Az ssh még mindíg az egyik legelterjettebb protocol és server-kliens páros a távoli adminisztrációhoz. Szinte platform/operációsrendszertől függetlenül mindenhol megtalálható. Macintosh adminisztrálásánál is elterjedt az ssh, és minak egy nagyszerű kis kiegészítőt találtam hozzá. A programocska az ssh server-kliensek adminisztrálásában, beállításaiban nyűjt grafikus segítséget.
„SSH Helper – Maces ssh kiegészítő” olvasásának folytatása

Google Map-hez mostmár Google 3D software

A Google a napokban közzétette honlapján az általa még a tavalyi év végén felvásárolt Keyhole cég EarthViewer technológiáján alapuló szoftverét. A többek közt ingyenes kiadásban is elérhető Google Earth a Google Maps szolgáltatásához hasonlóan a Föld felszínének műholdas képeken keresztül történő böngészését teszi lehetővé, webes társánál azonban jóval könnyebben kezelhető és jóval látványosabb formában.
„Google Map-hez mostmár Google 3D software” olvasásának folytatása

Bootdisk

Windowst próbáltam telepíteni. Tudom nagyot hibáztam, azóta is bánom. :) Mivel nem egy erős gépem van, kifejezetten régi, ezért egy Windows Millenium cd-t beszerezve ( természetesen legálisan ;) ) neki estem a telepítésnek. Konkréten nem bootos a milennium cd! :) Es mivel csak 1 linux volt még nekem pluszba, gondoltam ha gáz is, de keresek egy boot image-t amit dd programmal kinyomok floppyra és onnan bootolván be indítom a Win ME telepítlést…. Egy estét kerestem végig ilyen millenium boot floppy imageért. Nincs!!!! :D Kurvanagy… Hogy mi a megoldás? :)
„Bootdisk” olvasásának folytatása

Adium nélkül már sehova

Gondolom a gaim névből mindnkinek beugrik a linux-ra és windows-ra egyaránt népszerű multiprotocolos chat kliens. A gaim okos szép, de nincs macre. Ami talán nem is olyan nagy baj, mert van más. :) Az iChat érdemein felül teljesít mindig, szerintem egy igazi Maces iChatet mindig használ függetlenül más programoktól. Az az igazi… ( bár ha több protocolt is támogatna az lenne csak az igazi kánaán ). A fire szerintem már közismert, de most szeretném bemutatni az Adium nevű porgramot.
„Adium nélkül már sehova” olvasásának folytatása

Ipod ház

Manapság már nagyon divatos olyan számítógépházakat tartani, ami belbecstől függetlenül külön ékszerként csillog az asztalunkon, vagy az asztalunk mellett. Saját véleményem az, hogy ilyen teljesítménynövelés nélküli „optikai tunning” dolgokat tök felesleges és giccses használni. Viszont ha már itt járunk, egy kicsit vicces számítógépházra szeretném felhívni a figyelmet. :)
„Ipod ház” olvasásának folytatása