Xorp Blog Podcast

Month: december 2010 (page 1 of 3)

SquidMan Proxy és LDAP integráció

A SquidMan egy Mac OS X portja a népszerű és nyílt Squid web proxynak. A következő rövid cikkben nézzük is meg, hogy alapvetően mit és hogyan tudunk beállítani a SquidMan-ben, és hogyan lehet egy Mac OS X Server Open Directory adatbázisához integrálni LDAP-on keresztül.
Continue reading

Linuxról Solarisra bemutató

A Solaris egy teljesen más világ az operációs rendszerek között. Mégis talán akik az ingyenes és elterjedt Linux-al már megbarátkoztak, azoknak lehet könnyebb az ismerkedés ezzel az újdonsággal. A Solaris sok speciális és egyedi technológiát használ, és sok esetben korlátozottak a Linuxból ismert parancsok kapcsolói. Ezzel az írással próbálnék némi rálátást adni annak, aki Linuxos oldalról közelítene Solaris irányába.
Continue reading

Debreceni Koriszezon 2010/2011

Mivel nagyon szeretek én is korizni, viszont sok alkalmam nem jutott kijutni a pályára, ezért gondoltam kedveskedem némi információval azoknak, akik megtennék, csak az időpontokat nem tudják
Continue reading

Workgroup Manager Mac OS X Serverhez

Ha már beszéltünk a Open Directory-ról akkor nézzük kicsit azt, hogy is tudjuk ezt managelni. Sajnos alapvetően az egyetlen támogatott módja ennek a Max OS X Server Administrator Tool részét képező Workgroup Manager (WM). Ez csak Mac OS X platform alatt érhető el.
Continue reading

Új bejegyzés író: Gérczei Tamás

Már voltak kollégák akik, hosszabb rövidebb időre csatlakoztak a bloghoz, és fordítottak, vagy írtak cikkeket. A mostani kolléga más miatt is kötődik a bloghoz. Ugyanis egy a blogon közzétett álláshírdetésnek hála lett a kollégám. Az idő múlásával és szorgalmának köszönhetően mára igazi Solaris adminisztrátornak mondhatja magát. Oly annyira, hogy érdekes írásainak hála felkértem, hogy publikáljon a Xorp Blogon is.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑