Mostmár biztos Június 11-én jön az iPhone

A januári Macworld Expo óta tudjuk, hogy valamikor júniusban jelenik meg az Apple mobiltelefonja, Steve Jobs azonban akkor még nem árulta el, hogy pontosan mikor lesz a nagy nap. Most a Cingular, az iPhone első kizárólagos forgalmazója bejelentette, hogy június 11-én kerül a boltokba a készülék. A Cnet szerint nem véletlenül ez a megjelenés napja: ez lesz egy nagy Apple fejlesztői konferencia első napja is. A Gizmodo kütyüblog ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy az Apple mindig csak keddi napon jelent be termékeket, tehát lehet, hogy 12-én jön az iPhone.

Macians – 2005. január 07.

Új év, régi Macians. Kezdődik a 2005-ös széria. Jó kis részek várnak rátok, mivel ettől az adástól kicsit összekapta magát a műsör, és ezentúl mindig valamilyen témakörre állnak rá a srácok, a Macintosh világából. Műsorvezető most is Marci, akit FeAt és Kera segítenek ki. Témák most: Műsor hatására mennyien érdeklődnek Mac-ek iránt? Windows rendszerről átállás Mac-re. Levelezés átvitele Windowsról Mac-re. USB-s pendrive használata. Marci szétveri a PC-jét :). iPhoto részletesebb bemutatása, használata. Könyvjelzők átvitele Pc-ről Mac-re. Ezen túl nagyon sok egyedi betelefonálós problémát oldanak meg a srácok.

Play

AppFresh: Programok központi frissítése

Egy átlagos Mac felhasználó is tucatnyi Apple cégtől független programot használ a mindennapi munkájához. Ezek frissítésére jobb esetben figyelmeztet a program maga, ha új verzió érhető el belőle, vagy az Apple programjainak frissítése elérhető a Software Update-ből is. Ez az új program viszont azt szolgáltatást próbálja nyújtani, hogy az Applications mappában lévő programokat feltérképezve, valamely nagy Mac program gyűjtő oldal adatbázisát felhasználva (Apple, Versiontracker, Macupdate) egy listát készít a programokról verziószámmal és külön kijelzi azokat, amikből elérhető újabb verzió is.
„AppFresh: Programok központi frissítése” olvasásának folytatása

BootCamp 1.2: Vista támogatással

Na ennyit azokról a hírekről, hogy a Mac OS X Leopard a Vista-kompatibilitás hiánya miatt késik majd. A kaliforniai cég kiadta az 1,2-es BootCampet, aminek segítségével gond nélkül rápakolható a Microsoft új operációs rendszere a Macintoshokra: az Apple-nek elég lesz ezt a verziót belerakni a Leopardba, és a probléma megoldva. Az újdonság a Vista 32 bites verzióját támogatja, segít, hogy a távirányító Windows Media Player alatt is használható legyen, meg ad egy csomó új drivert. A program 138 megabájtos és ingyen letölthető.
„BootCamp 1.2: Vista támogatással” olvasásának folytatása

Matrox DualHead2Go: Több monitor egy videó kimeneten

A személy szerint nagyon ajánlott szegedi székhelyű Mac-Upgrade cég hírlevelében olvastam először erről a termékről. Ugye az alap gond, hogy a Macintosh számítógépek többnyire nem bővíthetőek, így (ha épp van akkor) az egy videókimenet behatárolja a lehetőség szerint ráköthető monitorok számát számát is. Na de mi van ha mégis mi két vagy több monitorral akarjuk pluszba használni a video kimenetunket? Ezt a Maxtor külső eszközével tehetjük meg.
„Matrox DualHead2Go: Több monitor egy videó kimeneten” olvasásának folytatása