Új Mac Howto: Beépített SlideShow áttünésének megváltoztatása

Sokaktól hallottam már a Maces fórumokon és személyesen is, hogy szeretné a Mac Os X beépített Slideshow generáló program áttűnéseit megváltoztatni. Mindenkinek a lelkesedését letöri viszont, mikor valaki azt mondja, hogy NEM LEHET. A Slideshow dolog eléggé be van ágyazva a rendszerbe, így ha valaki veszi a bátorságot megkeresni hol van egyáltalán, annak a buzgósága is ott ér véget amikor rájön, hogy itt aztán komolyabb fejlesztői ismeretek szükségeltetnek a módosításhoz. Hisz nem elég csak egy szöveges filet manipulálni. Laca barátom pedig itt se állt meg, és amennyire nekem sikerült utána járnom elég egyediként elkezdett új transzformációkat kreálni, lementeni, és kipróbálni. Hogy ez hogy tudnád te is kipróbálni?

Nagyon egyszerűen! Mivel Laca elvégzett szinte mindent, így komplett használható új verziókat hozott létre abból a fileból ami ezen áttűnésekért felel. Egyszerűen a publikált oldalon lévő fileket lemented, és a megfelelő helyen felülírod. Ezek után nem szükségeltetik semminek az újratöltése, már is kipróbálható. Ajánlatos egy backupot csinálni a felülírandó fileról, de biztos ami biztos az eredetit is feltettem a többi alternatíva közé.

Laca tervei közé tartozik, több és összetettebb áttűnés publikálása (nagy kedvence lenne a cube effekt). Ezen túl pedig egy kis program írása, ami nem csinálna mást mint a filek felülírását váltaná ki, csak menüből kellene kiválasztanunk a kívánt effektet, és a program megtenné helyettünk a kívánt módosításokat.

Amint valamilyen új fejlemény lenne itt azonnal hírt adok róla. Addig is akit érdekel a leírás, és a filek Mac Howtos menüben érhetőek el, vagy katt ide.

Új Mac Howto: Beépített SlideShow áttünésének megváltoztatása” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük