Raid Calculator: Mennyi is az az annyi Raideknél

A Raid technológiáról már írtam, de most kifejezetten arra akarok kitérni hogyan tudjuk kiszámolni, hogy milyen winchesterek esetén, milyen Raid technikával, mennyi hasznos tárterülettel gazdálkodhatunk. Ez azért nem egy elhanyagolható dolog. Aki pedig legalább annyira lusta mint én, annak pedig jól jöhet egy erre a célra kifejlesztett kalkulátor.

Kerestem Dashboard Widget-et is erre a célra, de sajnos még nem létezik, pedig hasznos lehetne. Aki most Raid-es számításokat akar végezni, annak weboldalak között kell böngésznie.

raid_calc
Két oldalt is találtam, ami megfelelőnek tűnt (bár biztos sokkal több is létezik). Mindkettőnél elég megadnunk, hány darab és milyen kapacitással bíró háttértárakkal rendelkezünk, és ezzel milyen raid tömböt akarunk kialakítani. Ő ezek után kidob minden más információt. Számadatokat kapunk, és esetlegesen rövid leírás is jár magához az eljáráshoz. Remélem hasznosnak bizonyulnak mások számára is e információk, és esetlegesen hamarosan feltűnik egy widget, vagy segédprogram a keletkezett igényre. Az első Raid Calculator oldal itt, a második itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük